ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό mprizolas » Τρί Φεβ 16, 2010 10:00 pm

Λοιπόν το δικό μου 2λιτρο του 2004 είχε από τη μάνα του 75 αμπέρ μπαταρία .
Οι<ειδικοί> του χώρου μου πρότηναν ότι είχαν στην αποθήκη τους ! . Από 45 μέχρι 55 αμπέρ και τιμές όπου σε πιάσουν !!
Προσέχτε να δείτε πόσα αμπέρ είναι η μπαταρία που θα βγάλετε και να βάλετε το λιγότερο τα αντίστοιχα .
Πληροφοριακά εντελώς αναφέρω ότι εγώ έβαλα μια AC Delco κλειστή - άνευ συντήρησης δηλαδή - , λίγο μεγαλύτερη από αυτή που φόραγα πρίν .
mprizolas
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: 235/60/16
Suspension: Mama
cb: Ναι
Name: Μιχάλης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Φεβ 17, 2010 1:47 am

mprizolas έγραψε:Λοιπόν το δικό μου 2λιτρο του 2004 είχε από τη μάνα του 75 αμπέρ μπαταρία .
Οι<ειδικοί> του χώρου μου πρότηναν ότι είχαν στην αποθήκη τους ! . Από 45 μέχρι 55 αμπέρ και τιμές όπου σε πιάσουν !!
Προσέχτε να δείτε πόσα αμπέρ είναι η μπαταρία που θα βγάλετε και να βάλετε το λιγότερο τα αντίστοιχα .
Πληροφοριακά εντελώς αναφέρω ότι εγώ έβαλα μια AC Delco κλειστή - άνευ συντήρησης δηλαδή - , λίγο μεγαλύτερη από αυτή που φόραγα πρίν .

Εγώ την άλλαξα στα 45.000χλμ και μου βάλανε αυτή : Μπαταρία RH413/SV620/SY/SQ4 - 65Ah στα 103.9€ .... δεν είχα χρόνο να το ψάξω το πράγμα.... με πήραν τηλ και μου είπαν ότι την βρήκαν πεσμένη και προτείνουν αλλαγή... και εγώ λόγω φόβου από παλιό αμάξι / έκρηξη μπαταρίας τους είπα απλά αλλάχτε την... και η λυπητερή...103.9€ στον Σφακιανάκη τον 01/2009....
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Τετ Φεβ 17, 2010 10:59 am

o Φίλτατος Μπριζόλας έχει δίκιο για το 2λιτρο.το 1,6(Μαμά)έχει 55Αh.τουλάχιστον το δικό μου.Σωστά έχει αναφερθέι ότι το μέγιστο στα Α για το 1,6 είναι τα 60Α γιατί πολύ απλά ο εναλλάκτης αποδίδει 60 Α.προσωπικά επειδή θέλω να τοποθετήσω εργάτη κάνω μελέτη να αλλάξω τον εναλλάκτη με μεγαλύτερο,γιατί τα 55Α και τα 60Α δεν φτάνουν ούτε για αστείο. :idea:
επίσης από πρόσφατη εμπειρία φίλου Μακριά από τις optima. :idea:
νεότερα στο εγγύς μέλλον. :wink:
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV

Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό mprizolas » Τετ Φεβ 17, 2010 5:44 pm

panoshm έγραψε: Εγώ την άλλαξα στα 45.000χλμ και μου βάλανε αυτή : Μπαταρία RH413/SV620/SY/SQ4 - 65Ah στα 103.9€ .... δεν είχα χρόνο να το ψάξω το πράγμα.... με πήραν τηλ και μου είπαν ότι την βρήκαν πεσμένη και προτείνουν αλλαγή... και εγώ λόγω φόβου από παλιό αμάξι / έκρηξη μπαταρίας τους είπα απλά αλλάχτε την... και η λυπητερή...103.9€ στον Σφακιανάκη τον 01/2009....

Αν θές πές τι μάρκα είναι η μπαταρία που σου έβαλαν . Από τιμή δεν ξέρω τι να σου πώ αν είναι καλά τα λεφτά που στην έδωσαν ....
Αυτή πάντως που έβαλα εγώ είναι για Mazda Β-Series 80άρα την πήρα 100 ευρά ...
mprizolas
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: 235/60/16
Suspension: Mama
Name: Μιχάλης

Δημοσίευσηαπό kdg1365 » Σάβ Φεβ 20, 2010 5:14 pm

Υπαρχει τροπος να μην δημιουργειται απορρυθμιση με την αλλαγη της μπαταριας υπο την προυποθεση οτι η παλια δεν ειναι νεκρη.
Πριν βγουν οι πολοι συνδεουμε μια αλλη εφεδρικη μπαταρια με καλωδια ωστε να μην μεινει χωρις ρευμα το αυτοκινητο βαζουμε την νεα μπαταρια και κανενα προβλημα...............!!!!!.
Άβαταρ μέλους
kdg1365
4x4 newbie member
4x4 newbie member

cb: Όχι

Δημοσίευσηαπό TraniLaka » Σάβ Φεβ 20, 2010 8:08 pm

Νομίζω οτι στο GV 1,6 μπορείς να βάλεις όσο μεγάλη μπαταρία θέλεις, καθώς επίσης και σε οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Το δυναμό του αυτοκινήτου φορτίζει την μπαταρία με τον ίδιο τρόπο και με μία συγκεκριμένη ένταση (Αμπέρ) ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου. Οταν η μπαταρία είναι πιο μεγάλη, τότε θα κάνει πιο πολύ χρόνο να την φορτίσει. Η χωρητικότητα της μπαταρίας μετράται σε Ah δηλαδή (Αμπέρ Χ ώρες). Ετσι λοιπόν μπορούμε άνετα να βάλουμε μπαταρία 100 Ah και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Το δυναμό του αυτοκινήτου μας απλώς θα κάνει περισσότερο χρόνο να την φορτίσει όταν αυτή θα είναι εντελώς άδεια. Ενοείται οτι δεν θα δουλεύουμε επι 5 συνεχόμενες ώρες τον εργάτη και να έχουμε την απαίτηση το στάνταρ δυναμό μας να κρατάει την μπαταρία πλήρως φορτισμένη...Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, και πέσει η μπαταρία τότε περιμένουμε λίγο να φορτίσει και πάλι ξεκινάμε τον εργάτη...
Άβαταρ μέλους
TraniLaka
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Λάστιχα: 215-65-16
Name: ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΜΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευσηαπό vitaraonoff » Σάβ Φεβ 20, 2010 8:14 pm

Με τη αποσύνδεση της μπαταρίας πάνω από ένα λεπτό ο εγκέφαλος κάνει reset.Απαιτούνται λοιπόν κάποια χιλιόμετρα έτσι ώστε να συλλέξει και να επεξεργαστεί τα δεδομένα όλων των αισθητήρων που τον τροφοδοτούν...Το πρόβλημα με το ρελαντί ή κάποια μικρορεταρίσματα είναι αναμενόμενα...Τώρα με το θέμα των περισσότερων amper απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεό να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα ηλεκρτικά μας ;)
L.A.G.N tuning off road team!
Άβαταρ μέλους
vitaraonoff
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: GEOLANDAR/BF MUD
Suspension: Monroe adventure
Name: ΛΟΥΚΑΣ

Δημοσίευσηαπό apollo » Δευτ Φεβ 22, 2010 8:43 pm

Πάντως το NGV 3d έχει 80Α δυναμό.
Άβαταρ μέλους
apollo
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: BF A/T 245/70/16
Suspension: mama
Name: Αποστόλης

Δημοσίευσηαπό panoshm » Κυρ Φεβ 28, 2010 8:08 pm

mprizolas έγραψε:
panoshm έγραψε: Εγώ την άλλαξα στα 45.000χλμ και μου βάλανε αυτή : Μπαταρία RH413/SV620/SY/SQ4 - 65Ah στα 103.9€ .... δεν είχα χρόνο να το ψάξω το πράγμα.... με πήραν τηλ και μου είπαν ότι την βρήκαν πεσμένη και προτείνουν αλλαγή... και εγώ λόγω φόβου από παλιό αμάξι / έκρηξη μπαταρίας τους είπα απλά αλλάχτε την... και η λυπητερή...103.9€ στον Σφακιανάκη τον 01/2009....

Αν θές πές τι μάρκα είναι η μπαταρία που σου έβαλαν . Από τιμή δεν ξέρω τι να σου πώ αν είναι καλά τα λεφτά που στην έδωσαν ....
Αυτή πάντως που έβαλα εγώ είναι για Mazda Β-Series 80άρα την πήρα 100 ευρά ...

Λοιπόν, η μπαταρία είναι 68Ah και η μάρκα είναι FREEDOM... :roll: Δεν γνωρίζω για την ποιότητα, δεν είμαι έμπειρος σε αυτά...
Φωτογραφία0131-qpr.jpg

Το δυναμό εμένα βγάζει 70Α

Γενικότερα, έχω ψάξει αρκετά για τον τύπο των μπαταριών και δυναμό των παλαιών GV και έχω αναρτήσει ξεχωριστό topic :wink:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Πέμ Αύγ 25, 2011 9:00 am

Προ 2 ετών περίπου άλλαξα τη μαμά μπαταρία του GV με μια ξηρού τύπου (Hankook κορεάτικη). Η μαμά μπαταρία κράτησε 7 ολόκληρα χρόνια χωρίς να κάνει 'κιχ' στα τελευταία της! Απλά ένα πρωϊνό... ψόφησε! :lol:

Στο προκείμενο τώρα... Είδα λοιπόν ότι το "ματάκι" της μπαταρίας είναι μαύρο, το οποίο σημαίνει ότι θέλει φόρτιση. Είναι δυνατόν να έχει αδειάσει τόσο γρήγορα; Έξτρα καταναλώσεις ρεύματος δεν έχω (εργάτες κλπ δηλ.). Σημειωτέον ότι έχω κάτι ρεταρίσματα στις χαμηλές στροφές με αναμμένο A/C (π.χ. σταμάτημα σε φανάρι). Μπορώ να τη φορτίσω εγώ με εξωτερικό φορτιστή μπαταριών (220V);
kdg1365 έγραψε:Υπαρχει τροπος να μην δημιουργειται απορρυθμιση με την αλλαγη της μπαταριας υπο την προυποθεση οτι η παλια δεν ειναι νεκρη.
Πριν βγουν οι πολοι συνδεουμε μια αλλη εφεδρικη μπαταρια με καλωδια ωστε να μην μεινει χωρις ρευμα το αυτοκινητο βαζουμε την νεα μπαταρια και κανενα προβλημα...............!!!!!.

Αν ναι, με τι διαδικασία την αποσυνδέω (σειρά αποσύνδεσης πόλων - σύνδεσης της εφεδρικής) και συνδέω μια άλλη (για να αποφύγω το φαινόμενο να μην κρατάει ρελαντί μετά); :think:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Πέμ Αύγ 25, 2011 9:48 am

Πάντα αποσυνδέεις τη γείωση και μετά τον θετικό.Και κατα τη σύνδεση συνδέεις θετικό και μετά γείωση.Αυτό γίνεται για να μην υπάξουν σπινθήρες κατα στη σύνδεση/αποσύνδεση ή βραχυκύκλωμα απο -την κατα λάθος- επαφή κάποιου κλειδιού στο σασί...

Φυσικά και μπορείς να τη φορτίσεις σε εξωερικό φορτιστή.Συνήθως οι φορτιστές έχουν ταχεία και αργή φόρτιση,προτείμησε την αργή.Μην την φορτίσεις μέσα στο σπίτι,βάλτη σε ένα χώρο που αερίζεται καλά π.χ μπαλκόνι (γιατί αυλή μπορεί το πρωί να μην την βρείς).Το μέγιστο της φόρτισης είναι περίπου 8 ωρες στο αργό.

Για το πώς κάνεις τράμπα...

Παίρνεις κροκοδειλάκια....Συνδέεις τον αρνητικό πόλο μα ενα μεταλικό σημείο του αυτοκινήτου,το οποίο είναι καθαρό απο μπογιές (αλλιώς δεν θα κλείνει σώμα) π.χ μια βίδα.Μετά συνδέεις το θετικό στον ακροδέκτη + του αυτοκινήτου.

Τωρα έχεις δύο μπαταρίες συνδεμένες παράλληλα.Λύνεις τον αρνητικό ακροδέκτη του πόλου της μπαταρίας του αυτοκινήτου και τον αφαιρείς.Λύνεις και τον θετικό και τον αφαιρείς με προσοχή.

Τώρα έχεις συνδεμένη μια μπαταρία με κροκοδειλάκια.Ο αρνητικός της πιάνει στο σασί και ο θετικός της πιάνει στο καλώδιο του θετικού ακροδέκτη.Πάρε ενα πανί και τύλιξε τον θετικό (ωστε να μην έρθει σε επαφή με μέταλλο).

Βγάλε την μπαταρία του αυτοκινήτου και είσαι οκ

Αν δεν έχεις χώρο προσεκτικά βάλε την παλια μπαταρία στη βάση και σύνδεσε τη με τα καλώδια του αμαξιού.

Αν εχεις πρόβλημα θα σου ανεβάσω φώτο ωστε να καταλάβεις την διαδικασία.

Το κόψιμο στο ρελαντί οφείλεται στο οτι το αμάξι δεν είχε αρκετό ρεύμα.Το A/C τραβουσε αμπερ και η ανάφλεξη δεν μπουσε να λειτουργήσει σωστά.Όταν γκαζώνεις η γενήτρια μπορεί να παράγει μέχρι 14V ενω στο ρελαντί δίνει περίπου 11,8.

Ακου....βάλε το αμάξι μπροστά και κλεισε όλες τις καταναλώσεις.Αφαίρεσε τον αρνητικό ακροδέκτη την ωρα που το αμάξι δουλεύει.Πάρε ένα πολύμετρο και βάλτο στα 12 V. Δώστου γείωση σασί και βάλε το ρεύμα του στον θετικό ακροδέκτη κοίτα ποσο θα σου γράψει.Αν γράψει κάτω απο 11V .........Μάρσαρε και λίγο να δεις αν ανεβαίνουν τα V μέχρι περίπου τα 14.Αν όλα είναι οκ τότε είσαι εντάξει απο γενήτρια.

Αφου είσαι με όλα οκ καθάρισε τους ακροδέκτες και τους πόλους απο τυχόν άλατα με μία συρματόβουρτσα....
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Πέμ Αύγ 25, 2011 10:07 am

Mastergunner έγραψε:Αν εχεις πρόβλημα θα σου ανεβάσω φώτο ωστε να καταλάβεις την διαδικασία.
Το 'χω! 8-) Πολύμετρο δεν έχω! :mrgreen: :P

Thanx Ζωρζ!! :handgestures-thumbupleft:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης » Πέμ Αύγ 25, 2011 2:34 pm

Tzivitzonis έγραψε:
Mastergunner έγραψε:Αν εχεις πρόβλημα θα σου ανεβάσω φώτο ωστε να καταλάβεις την διαδικασία.
Το 'χω! 8-) Πολύμετρο δεν έχω! :mrgreen: :P

Έχω εγώ ! Έλα από εδώ να σε μετρήσω .
Φέρε και δυό - τρία κιλά παΐδάκια , εεε !!!

:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό Vasbar » Τετ Σεπ 14, 2011 9:47 am

Έχω αλλάξει μπαταρία "on the fly" Που λένε και στην αγγλικήν... Δηλαδή, ενώ το αυτοκίνητου ήταν σε λειτουργία (ρελαντί). Όλα ΟΚ.

Τιμή αντιπροσωπείας για μπαταρία ήταν 130ευρώ... Άλλαξα μπαταρία σε εργοστάσιο-βιομηχανία στον Ασπρόπυργο που παράγει μπαταρίες (όχι κλειστού τύπου) με σχεδόν 40-50 ευρώ...
,
Βασίλης

Η ζωή μας είναι κοντά στη φύση...
Άβαταρ μέλους
Vasbar
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Toyo Open Country A/T
Suspension: Kayaba
Aka: Ορεσίβιος φυσιοδίφης
Name: Βασίλης

Δημοσίευσηαπό ivan » Πέμ Δεκ 06, 2012 10:26 am

Πρόκειται να αλλάξω μπαταρία. Η παλιά δεν με έχει αφήσει ακόμη αλλά από τη δυσκολία με την οποία παίρνω μπρος τον τελευταίο καιρό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, νομίζω ότι δεν θα βγάλει το χειμώνα. Για να γλυτώσω την ταλαιπωρία λοιπόν, θα την αλλάξω από τώρα.
Αυτή που έχω τώρα είναι 65Ah –την είχα αλλάξει πριν από 3 χρόνια σε ηλεκτρολόγο χωρίς να ασχοληθώ-. Διάβασα εδώ τα σχόλια τα περί αμπερωρίων (Ah) που πρέπει να έχει η μπαταρία. Βρήκα και ένα ψαχτήρι μπαταριών το οποίο προτείνει για παλαιό GV 2.0 αυτή την μπαταρία.
Αυτό που δεν θίγεται καθόλου μέχρι τώρα είναι τα Αμπέρ (A) εκκίνησης, τα οποία μάλλον αναγράφονται στην μπαταρία ως CCA. Ψάχνοντας διάφορες μπαταρίες είδα ότι ακόμα και ίδιας εταιρίας π.χ. Bosch υπάρχουν μπαταρίες με τα ίδια Ah και διαφορετικά Αμπέρ Εκκίνησης.

Ξέρουμε τίποτα για αυτό?
Άβαταρ μέλους
ivan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: MAD-Bilstein-ΚΥΒ
Name: Γιάννης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες