libero έγραψε:ΕΡΩΤΗΣΗ. Ξέρει κανείς γιατί όταν κοτσάριζαν το αυτοκίνητο στον υπολογιστή τους στο μαγαζί του εγκαταστάτη, μου το κοτσάριζαν κάτω από το τιμόνι στη θύρα OCB; Θέλω να πω, στην OCB βλέπουν τη λειτουργία στις βλάβες αλλά στη φίσα του εγκέφαλου του αερίου κάνουν απλώς τη ρύθμιση; Ξέρει κανείς τίποτα επί του θέματος; Σκέφτομαι σωστά;
Μάλλον όπως το λες είναι.
Everything is okay in the end, if it's not ok, then it's not the end.
Καλωδιο κατα 99% δεν χρειάζεσαι.....Αν εχεις το προγραμμα και λαπτοπ πας σε καποιον που ασχολείται και βλέπει τις ρυθμίσεις σου με το δικό του καλώδιο...
Βαλβίδες γτ 16? Θα αλλάξεις και της εισαγωγής? Ειχαν καεί?
φιλε μου εχω εγω καλωδιο απο το brc αλλα δεν ξερω αν σου ταιριαζει....τωρα αν ταιριαζει μπορω να στο δανεισω... αλλα δεν θελω να σε προκαταβαλω αλλα αν θες 400 ευρα για το καπακι σκεψου το δικο μου με τα μισα λεφτα!!!
...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ....ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.... ΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΧΕ....ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ!! (για τον γιο μου τον νικολα)
κυριακος αθανασιου έγραψε:φιλε μου εχω εγω καλωδιο απο το brc αλλα δεν ξερω αν σου ταιριαζει....τωρα αν ταιριαζει μπορω να στο δανεισω... αλλα δεν θελω να σε προκαταβαλω αλλα αν θες 400 ευρα για το καπακι σκεψου το δικο μου με τα μισα λεφτα!!!
Κυριάκο περιμένω να δω τι θα πει ο ρεκτιφιετζής. Έφυγε για Θεσσαλονίκη το κεφαλάρι κομπλέ και εκεί θα το κοιτάξουν αν έχει θέμα με έδρες και σούξου μούξου. Σαφώς αν τίθεται θέμα εκεί, την ξέρω τη λύση. Το συζητήσαμε και από τηλεφώνου. Κ@λο δε δίνω. Αν φτάσουν τα 400 να γίνου 500 ή 600 είναι σαφές ότι θα γυρίσει το παιχνίδι.
ximikos00 έγραψε:Περαστικά και μην αγχωνεσαι....
Καλωδιο κατα 99% δεν χρειάζεσαι.....Αν εχεις το προγραμμα και λαπτοπ πας σε καποιον που ασχολείται και βλέπει τις ρυθμίσεις σου με το δικό του καλώδιο...
Βαλβίδες γτ 16? Θα αλλάξεις και της εισαγωγής? Ειχαν καεί?
Είναι πολύ μυστήρια η φίσα του καλωδίου και ακόμη δεν έχω καταλάβει αν παρεμβάλλεται μεταξύ φίσας και usb κάποια πλακέτα. Γιατί διαφορετικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι υπάρχουν οδηγοί (drivers) για τα windows μόνο και μόνο για το καλώδιο. Θα το βρω όμως. Δεν παίζει να μείνει έτσι. Όσο για τις βαλβίδες, η παροιμία λέει ότι όποιος κάηκε στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Είπα, μιας και το ανοίγουμε, αν βρεθούν φθορές σε γενικότερο επίπεδο, να αλλάξουν και οι εισαγωγής. Δεν είχαν καεί αυτές από ότι μου είπαν. Εκεί πιστεύω ότι έγκειται και το ότι κάποια στιγμή ο μάστρος μου είπε, ίσως να πέσουμε από τα 400 αλλά περίμενε να δούμε τι θα πει το ρεκτιφιε. Πάντως εγώ είμαι υπερ της αλλαγής. Νομίζω ότι 100 ευρώ δε μου αλλάζουν την αρρώστια και την τσέπη τόσο όσο θα μου την άλλαζε μια πιθανή ανάγκη να ξανανοίξω κεφαλάρι μόνο και μόνο για καμιά βαλβίδα εισαγωγής...
Κοίτα, τα ψυχαναγκαστικά μου τα έχω κι εγώ. Τώρα δεν ξέρω αν ελέω κρίσης έχουν φτάσει στο επίπεδο της διαταραχής αλλά δε βαριέσαι, μια ζωή την έχουμε...ας πούμε και καμιά λαλακία να γελάσει το χειλάκι μας....πρώτη φορά είναι που έγινα ρεζίλι μήπως; Και ναι, με επιβεβαιώνουν ότι είναι όπως το λέω και από αλλού. Τώρα μου λείπει να καταλάβω μόνο αν στο καλώδιο παρεμβάλλεται πλακέτα. Θα επανέλθω μάγκες. Μακάρι να μπορώ να δώσω γραμμή σε όλους, τουλάχιστον να μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει μόνος κάτι και να έχει τουλάχιστον άποψη.
Υ.Γ.Δε θα συνιστούσα σε κανέναν που είναι άσχετος να βάλει χέρι, όπως δεν θα το κάνω εγώ γιατί είμαι κάργα άσχετος με ρυθμίσεις (βλ.προηγούμενο ποστ OCB), αλλά δεν είναι και άσχημο να είμαι καβατζωμένος σε ώρα ανάγκης. Νομίζω;
Όσον αφορά το καλώδιο obd να σου πω πως είναι με 4 pin και όχι με 5 που είναι obd2. Εγώ δεν μπόρεσα να το συνδέσω σε pc και tablet. Αυτό για τα μοντέλα 1998-2001. Αν βρεις κάποια άκρη με καλώδιο και πρόγραμμα πες και σ' εμένα.
giorgoslaou έγραψε:Όσον αφορά το καλώδιο obd να σου πω πως είναι με 4 pin και όχι με 5 που είναι obd2. Εγώ δεν μπόρεσα να το συνδέσω σε pc και tablet. Αυτό για τα μοντέλα 1998-2001. Αν βρεις κάποια άκρη με καλώδιο και πρόγραμμα πες και σ' εμένα.
Δεν έφτασα στην OBD ακόμη γιατί δεν με ενδιαφέρει άμεσα μιας και το νέο συνεργείο έχει διαγνωστικό. Θα ασχοληθώ όμως ετεροχρονισμένα γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα. Διαβάζοντας εδώ κι εκεί από ότι κατάλαβα όλο το θέμα με την OBD είναι το λογισμικό στον υπολογιστή γιατί το καλώδιο είναι απλώς ένα καλώδιο επικοινωνίας χωρίς περαιτέρω πλακέτες και ιστορίες. Απλώς από ότι διαβάζω δεξιά και αριστερά όταν μπαίνεις στη διαδικασία της ασύρματης σύνδεσης έχεις θεματάκια γιατί οι Κινέζοι δεν κάνουν και πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Βασικά νομίζω ότι αυτό που μας καίει είναι το λογισμικό. Δεν ξέρω αν υπάρχει το λογισμικό σε ελεύθερη κυκλοφορία (αν και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε οι εταιρίες να το διαθέτουν δωρεάν) όπως συμβαίνει με τα λογισμικά ρύθμισης του αερίου τα οποία τα βρήκα νόμιμα και δωρεάν αλλά θα το σκαλίσω λίγο και θα σου πω.
εμενα το καλωδιο μου εχει ενδιαμεσα κ ενα αλλο κουτακι
...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ....ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.... ΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΧΕ....ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ!! (για τον γιο μου τον νικολα)
libero έγραψε: Σκάλισα το διαδίκτυο γιατί "google is your best friend" και βρήκα σε κάποια ιστοσελίδα τα λογισμικά όλων των γνωστών εταιριών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής.ΔΩΡΕΑΝ. Όποιος θέλει την ιστοσελίδα, με την άδεια των διαχειριστών του vitaraclub θα σας την πλασσάρω. Είναι απόλυτα νόμιμη σε όλα της η σελίδα και πουλάει και ανταλλακτικά αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω τον σύνδεσμο εδώ.
Από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα παράνομου λογισμικού, φυσικά να την ανεβάσεις Λευτέρη
Να αυτό είναι που δε μου αρέσει. Γιατί είδα κοουτάκι και αλλού για το σύστημα της AG. Αλλά σκαλίζοντας το ebay είδα ότι οι φίλοι μας οι Κινέζοι προσφέρουν το καλώδιο και αυτό δεν έχει κουτάκι. Σκέφτομαι μήπως το κουτάκι είναι ουσιαστικά σαν τους κόμπους που έχουν μερικά καλώδια usb μανίσια από εκτυπωτές και άλλες περιφερικές που στην πραγματικότητα περιέχουν μέσα δεσίματα με διπλωμένα καλώδια για να μην τραβιέται και κόβεται ή σπάζει και για να μη στρίβει. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Αυτό το σκέφτομαι και γιατί από ότι βλέπω, στη φίσα του αυτοκινήτου μπαίνουν 4 καλώδια τα οποία είναι όπως τα καλώδια του τερματικού usb και μάλιστα σε ίδια διάταξη από ότι μπόρεσα να διαπιστώσω. Είδωμεν....
@giorgoslaou από ότι διάβασα online στη wikipedia η διαφορά ανάμεσα σε obd1 και 2 είναι ουσιαστικά ακριβώς σε αυτό το 5ο pin. Αυτό όμως που γράφει παρακάτω είναι ότι αυτό το pin ουσιαστικά είναι αυτό που δίνει ρεύμα στη συσκευή με το λογισμικό. Λέει δηλαδή ότι το obd1 δεν είχαν αυτό το Pin και έπρεπε να έχεις εξωτερική παροχή ρεύματος στον μηχανισμό ο οποίος έχει το λογισμικό για να διαβάσει τα δεδομένα ενώ το obd2 σου δίνει τη δυνατότητα να μην χρησιμοποιείς εξωτερική παροχή ρεύματος αλλά να τραβάει απευθείας 12 ή 24 volt από τη μπαταρία του αυτοκινήτου. Επισημαίνεται επίσης ότι αν το θέμα του οχήματος έχει να κάνει με κάποια δυσλειτουργία που περνάει από τη μπαταρία (γιατί φερ ειπείν είναι πεσμένη κτλ) καλό θα ήταν ούτως ή άλλως να έχεις εξωτερική παροχή γιατί θα σου δημιουργούσε προβλήματα η έλλειψη ρεύματος ή η χαμηλή τάση. Τώρα, δεν κατάλαβα αν υπάρχει διαφορετική διάταξη και στα Pin αλλά αυτό δεν σε απασχολεί και πάρα πολύ μιας και αν έχεις και φίσα και πρίζα obd2 θα επικοινωνεί το όχημα. Τώρα ψάχνω να βρω τα σχέδια για να καταλάβω αν το ρεύμα αυτό κυκλώνει κάπως. Δεν πιστεύω όμως, εφόσον μπορεί κανείς να παρέχει και εξωτερικά ρεύμα πιθανότατα μπορείς να το κόψεις αυτό το Pin. Είδωμεν κι εδώ.
kaliakouda έγραψε:Από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα παράνομου λογισμικού, φυσικά να την ανεβάσεις Λευτέρη
Εγώ τα κατέβασα όλα και από τις δύο σελίδες για το δικό μου που τελικά είναι το AG Zenit jz2005. Μου δίνει την εντύπωση αυτό από τη δεύτερη σελίδα ότι είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που χρησιμοποίησε ο εγκαταστάτης μου. Ίδια εικόνα είδα, τελοσπάντων. Όταν λύσω το θέμα με το καλώδιο και το συνδέσω θα το διαπιστώσουμε.
takisworld έγραψε:Πριν αρχίσεις να ανεβωκατεβαζεις καπάκια θα βρεις έναν αισθητήρα εκεντροφορου Μεταχειρισμένο στα 40 ευρώ η θα δανειστεις από άλλον ( αν είσαι κοντά έλα να σου βγάλω τονδικό μου) και θα περπατήσεις το αμάξι με αυτόν. Με είχες βοηθήσει κάποτε και ψάχνω να στο ανταποδώσω.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Το όχημα το πήρα και κελαηδάει. Δεν χρειαζόταν τίποτα στις έδρες των βαλβίδων από ότι μου είπαν. Έλεγξα πως ότι μπήκε στο αυτοκίνητο ήταν καινούριο του κουτιού βεβαίως βεβαίως. Έλα όμως που όταν τελείωσαν με το μοντάρισμα του αυτοκινήτου και το έβαλαν μπρος αργούσε πάλι να πάρει και δεν κρατούσε ρελαντί. Δεν ξέρω αν παρπάριζε με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήμουν εκεί. Έκανα μια επίσκεψη αστραπή όλως τυχαίως πριν την προκαθορισμένη ώρα παράδοσης και το όχημα έλειπε. Έτσι μου είπαν ότι το πήγαν για έναν έλεγχο στον αισθητήρα εκκεντροφόρου. Τον άλλαξαν και αυτόν. 40 ευρώπουλα καινούριος. Έλα όμως που μου μπήκαν τώρα τα διαόλια...Και αν ήταν μόνο ο αισθητήρας και μου πούλησαν φούμαρο; Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί τις χαμηλές συμπιέσεις οι οποίες μετρήθηκαν ενώ ήμουν μπροστά και είχαν 5,5,3,5 με τη σειρά οι κύκλινδροι. Αν όμως, λέω αν το παρπάρισμα ήταν από τον αισθητήρα εκκεντροφόρου και οι βαλβίδες ακόμη δούλευαν και απλώς θα πήγαιναν μερικές χιλιάδες χλμ ακόμη και θα μου έκαναν μετά τη ζημιά ή κάτι τέτοιο;
Δεν είμαι μηχανικός παιδιά. Έχω στοιχειώδεις γνώσεις. Όμως με όλες τις ψιλογνώσεις που μάζεψα από εσάς και από γύρω γύρω έχω αρχίσει να σκέφτομαι περίεργα. Προς το παρόν τα 590 τα πλήρωσα και είχα άριστη συνεργασία με τους μηχανικούς. Αλλά θέλω και μια επιβεβαίωση γι αυτό άνοιξα την κουβέντα.
Eγω οταν αλλαξα αισθητηρα μου κατέβαζε απότομα τις στροφές....Απο 3000 σε 2500....γκαπ ξερά... Εν τω μεταξύ μολις είχα βαλει το lpg και δεν ηξερα τιο εφταιγε....Το εκανε και στη βενζίνη φυσικά....
Σε αλλους ξέρω οτι εσβηνε το αυτοκινητο και δεν επαιρνε αν δεν κρύωνε....
40 ευρώ δεν ξερω...150 τον είχα πάρει απο τη Suzuki
ximikos00 έγραψε:Eγω οταν αλλαξα αισθητηρα μου κατέβαζε απότομα τις στροφές....Απο 3000 σε 2500....γκαπ ξερά...
Αυτό το σύμπτωμα δεν το είχε οι στροφές έπεφταν όταν ήταν στο ρελαντί και ουσιαστικά είχε ρελαντί με 300 στροφές και πάλευε να μη σβήσει ο κινητήρας. Μόλις ζεσταινόταν κρατούσε ρελαντί πιο ψηλά αλλά πάντοτε χαμηλά δηλαδή 500-600 στροφές υπολογίζω περίπου. Και σε σταμάτημα σε φανάρι που από 2000 φερ ειπείν πηγαίνει στο ρελαντί δεν έσβηνε μπαπ. Μπορεί να συνέχιζε να παλεύει στις 300-600 στροφές. υπήρχε όμως και περίπτωση να σβήσει αν δεν είχε ζεσταθεί καλά η μηχανή αλλά πρώτα πάλευε για μερικά δευτερόλεπτα.
Εν τω μεταξύ μολις είχα βαλει το lpg και δεν ηξερα τιο εφταιγε....Το εκανε και στη βενζίνη φυσικά....
Ναι ότι μου έκανε το έκανε και στα δύο σαφώς
Σε αλλους ξέρω οτι εσβηνε το αυτοκινητο και δεν επαιρνε αν δεν κρύωνε....
Αυτό το έκανε αλλά μετά από μεγάλες σχετικά αποστάσεις. Δηλαδή αν πήγαινε 70-80χλμ κάποια στιγμή ρετάριζε έκανα στην άκρη, έσβηνε, δεν έπαιρνε με τίποτα και ξανάπαιρνε μετά από κανα 10λεπτο-τέταρτο.
40 ευρώ δεν ξερω...150 τον είχα πάρει απο τη Suzuki
Εμένα 40 μου τη χρέωσε καινούρια στο κουτί. Δεν σκάλισα να δω μάρκες και κωδικούς αλλά μακροσκοπικά μου φαινόταν ολόιδιος.
Βέβαια παραμένει ότι τίποτε από αυτά δεν μας απαντάει στο κομμάτι της συμπίεσης. Θέλω να πω, πώς θα μπορούσε η συμπίεση να είναι 5 ή 3 και να έφταιγε μόνο αυτό; Ή είναι σύμπτωση; Ή το κουσούρι με τις βαλβίδες το είχε και απλώς βγήκε στη φόρα λόγω του αισθητήρα;
Υ.Γ. Πάντως σίγουρα έχω φτωχό μίγμα. Όταν το αυτοκίνητο γυρνάει στο αέριο, το πατάω και δεν ανοίγει η μηχανή. Τρομερή διαφορά σε σχέση με τη βενζίνη. Ψάχνω τώρα να λύσω το θέμα με το καλώδιο για να το πάω για ρύθμιση γιατί δε μας βλέπω καλά.
Το λοιπόν, έψαξα δεξιά και ζερβά και στο τέλος αφού βρήκα όλα εκείνα τα προγραμματάκια για τα οποία σας έδωσα τις διευθύνσεις παρήγγειλα και το καλώδιο από το ebay. Για την ακρίβεια, έκανα μια απλή έρευνα για το συγκεκριμένο μοντέλο με τη συγκεκριμένα φίσα και τελικά κατέληξα στο να το αγοράσω από . ΕΥγενέστατος άνθρωπος, απάντησε αμέσως και το έστειλε όπως λέει και στις λεπτομέρειες 2 εργάσιμες αφού έλαβε την πληρωμή. Το καλώδιο έφτασε σε 7 εργάσιμες όπως μου υποσχέθηκε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Το παλικάρι λέγεται pedro και είναι Ισπανός. Από ότι έχω καταλάβει ο ίδιος έχει πάρει τα σχέδια και παράγει τα καλώδια και τα πουλάει μέσω ebay. Επίσης στέλνει μαζί και ένα mini cd το οποίο περιέχει μέσα μια αρμαθιά προγράμματα(ουσιαστικά όλα τα πιθανά προγράμματα τα οποία μπορεί να χρειάζεσαι για οποιαδήποτε εγκατάσταση που έχει τη συγκεκριμένη φίσα οπότε και το συγκεκριμένο καλώδιο). Μαζί με όλα αυτά μου έστειλε και σε ένα χαρτάκι τη διεύθυνση http://softwaregas.es.tl/ από την οποία σε ανακατευθύνει σε ένα λογαριασμό dropbox ο οποίος έχει μέσα δωρεάν όλα τα πιθανά προγράμματα για (από ότι είδα με μια πεταχτή ματιά) όλες τις πιθανές εγκαταστάσεις και εγκαταστάτες.
Στο δια ταύτα.... Έβαλα με windows Vista το καλώδιο στον υπολογιστή και μου έκανε κάτι κόνξες με τους οδηγούς(drivers) οπότε τους εγκατέστησα με το χέρι (κλασσικό διπλό κλικ αφού εξήγαγα το πρόγραμμα από το συμπιεσμένο αρχείο .rar) και μετά άρχισα να δοκιμάζω τα προγράμματα με βάση την εγκατάστασή μου και το μοντέλο. Έτσι ανακάλυψα ότι κανένα από τα προγράμματα δε λειτουργούσε γιατί τάχα το firmware του εγκέφαλου δεν ήταν συμβατό με το πρόγραμμα. Αφού σιχτίρισα κάμποσο, κάποια στιγμή μου μπήκε ο διάολος μήπως να δοκίμαζα κάποιο διαφορετικό πρόγραμμα του ίδιου εγκαταστάτη που είναι για το δικό μου μοντέλο εγκατάστασης. Έτσι εκεί που χρησιμοποιούσα το πρόγραμμα για zenit jz2005 κοτσάρισα το zenitpro jz2005 και τι ανακαλύπτω ξαφνικά; Δουλεύει άψογα όλο το σύστημα. Κανονικές ενδείξεις λειτουργίας και δυνατότητες παραμετροποίησης.
Αφού λοιπόν ευτύχησα γιατί τώρα μπορώ να πάω σε όποιο συνεργείο θέλω με τον υπολογιστή μου και το καλώδιο μου στο χέρι και να γίνει η δουλειά μου σκέφτηκα να κοιτάξω και τη διάταξη των καλωδίων. Έτσι ανακάλυψα ότι στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη φίσα, δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Μπορεί οποιοσδήποτε να την κόψει από το αυτοκίνητο και να βάλει μια απλή usb και να μη χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο παρά να πάρει ένα θηλυκό-αρσενικό usb(προέκταση ουσιαστικά) και να κάνει τη δουλειά του χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα στον υπολογιστή. Βασικά όπως είδα, πάνω στη συγκεκριμένη φίσα υπάρχουν 4 υποδοχές καλωδίων με τη σειρά 1.Μαύρο 2.Άσπρο 3.Κόκκινο 4.Μπλε. Στο καλώδιο που μου έστειλε ο pedro έχει καλωδιάκια μόνο στο 2,3,4. Έτσι κατάλαβα ότι το μαύρο είναι ουσιαστικά αυτό που έρχεται από το usb και στην πραγματικότητα είναι να δίνει ρεύμα 12V αν κάποιος συνδέσει συσκευή η οποία δεν έχει εξωτερική πηγή ρεύματος για να κάνει τη δουλειά του. Συνεπώς δε μας απασχολεί εμάς, μιας και βάζουμε το λαπτοπ.
Τέλος να σας ομολογήσω ότι ενώ το καλώδιο είναι χοντρό και ωραίο, όλο μαύρο, και όλα τα εσωτερικά καλωδιάκια μαύρα και φαίνεται ανθεκτικότατο, η φίσα usb μου φάνηκε λίγο γιαλαντζί-κίνας. Αλλά αυτό δε με τρελλαίνει κιόλας.
Αυτά προς το παρόν αν κάποιος ενδιαφέρεται και υπόσχομαι να επανέλθω όταν βγάλω άκρη και με την OBD.
Συμπληρώνω γιατί ξεχάστηκα παραπάνω. Μου έστειλε και μια έξτρα θηλυκή φίσα, για να εξηγούμαστε αυτή που βγαίνει από το αυτοκίνητο, για ανταλλακτική σε περίπτωση που αυτλη του αυτοκινήτου για κάποιο λόγο έχει κάποιο πρόβλημα κλπ...
Tzivitzonis έγραψε:Λευτέρη.............. μας βάζεις σε τρυπάκι τώρα.........
Περίμενε γιατί δεν τα είπα όλα. Όλο αυτό δεν το έκανα στο GV. Όπως έχω πει παλαιότερα, υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια. Ένα Berlingo. Έχει και αυτό ολόιδια εγκατάσταση με μια μικρή διαφορά. Αυτό έχει την παραπάνω φίσα. Το GV δεν το είχα στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό, το είχα αφήσει στον πατέρα μου και δεν είχα κοιτάξει στην πραγματικότητα να δω αν έχει τέτοια φίσα. Θεώρησα ότι έχει απλώς γιατί είχε το άλλο. Εκεί λοιπόν την πάτησα για τα καλά. Εγώ κοιτούσα το σύστημα του τσιτροέν και στα ηλεκτρολογικά διαφέρει λίγο από τον γιαπωνέζο. Έτσι λοιπόν, φερ ειπείν, στο GV δεν χρειάζεται να παρεμβάλει ο εγκαταστάτης τίποτε για να βλέπεις το επίπεδο βενζίνης αλλά στο Berlingo πρέπει να βάλει ένα έξτρα τσιπάκι.
Θα πεις τώρα, γιατί τα λέω όλα αυτά. Τα λέω λοιπόν γιατί άνοιξα το GV για να δοκιμάσω κι εκεί το καλώδιο, φίσα εδώ φίσα εκεί, φίσα πουθενάαααααααα....Βλέπω κι εγώ ένα ατσάκι καλώδια, περνάει από μια τρυπούλα και καταλήγει κάτω από τα πόδια του οδηγού. Και τελικά βάζοντας δάχτυλο, ανακαλύπτω ότι καταλήγουν στην OBD αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να ξεβιδώσω(δυστυχώς αν και πρωτομαγιά ήμουν μπλεγμένος και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω). Αν τα πράγματα έχουν όμως όπως λέω, τότε υποθέτω πως θα πρέπει να πάρω άλλο καλώδιο, ουσιαστικά OBD το οποίο να είναι για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση και να κουμπώνει στην προυπάρχουσα OBD του αυτοκινήτου αλλά να τραβάει πληροφορίες μόνο από τα συγκεκριμένα καλωδιάκια. Και φυσικά θα πρέπει να πάρω και το κατάλληλο προγραμματάκι το οποίο έχει ίδια μούτρα αλλά προφανώς έχει κάτι διαφορετικό στον κώδικά του...Για τίποτα δεν είμαι σίγουρος ακόμη. Από την τρίτη μου χαλαρώνω για μερικές μέρες, θα το ψάξω και ελπίζω μέσα στο επόμενο ΣΚ να απαντήσω...