Σήμερα επισκεύτηκα την Personal Best στο Μαρούσι (ευχαριστώ πολύ τον φίλο Αργύρη- grvitara-για την γνωριμία που μου έκανε με τον υπεύθυνο του συνεργείου Παναγιώτη, και οφείλω να υπογραμμίσω ότι στην εξυπηρέτηση του πελάτη, οι εκεί εργαζόμενοι είναι υποδειγματικοί

), προκειμένου να ανιχνευτεί το πρόβλημα.
Σε μία πρώτη ματιά, βρέθηκε ότι η γείωση του αισθητήρα εκκεντροφόρου είχε ξεκουμπώσει από την επαφή της

Σε έλεγχο του εγκεφάλου δεν φάνηκε καταγεγραμμένο οτιδήποτε στην μνήμη του
Με ενημέρωσαν ότι η πιθανή αιτία του προβλήματος είναι η γήρανση του συγκεκριμένου αισθητήρα, που μπορεί να επανεμφανίζει το πρόβλημα αποσπασματικά για 1-1,5 χρόνο πριν τελικά φτάσει να μην λειτουργεί καθόλου, και λόγω της ηλικίας του αυτοκινήτου (Mod 2001), μου πρότειναν την αντικατάστασή του προληπτικά- θεωρώντας ότι αυτή είναι η γεννεσιουργός αιτία. Φυσικά και αντικαταστάθηκε (κόστος ανταλλακτικού €81,59 και μετά από έκπτωση 25%, €61,19 & κόστος εργασίας €10,8 με έκπτωση 20%).
Το αμάξι γράφει σήμερα στο κοντέρ 79.900Χμ και αποφάσισα για λόγους πρόληψης να αλλάξω και το φίλτρο βενζίνης, στο οποίο ο κατασκευαστής συνιστά αντικατάσταση στις 105.000Χμ- αλλά σε κράτη με νορμάλ ποιότητα βεζίνης

(κόστος αντικατάστασης €19,08 με την έκπτωση και κόστος εργασίας €18,00 αντίστοιχα)
Όπως έχω αναφέρει λίγο παραπάνω, πριν λίγες μέρες αντικατέστησα και την βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης (περίπου €45 με την έκπτωση - εργασία 0 γιατί την έβαλα μόνος μου), και προκειμένου να έχω το κεφάλι μου όσο πιό ήσυχο γίνεται πάνω στο βουνό (γιατί μόνο εκεί χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο αμάξι), αποφάσισα να αντικαταστήσω προληπτικά και τον αισθητήρα στροφάλου, ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος και τον παρήγγειλα (δεν ξέρω ακόμα το κόστος).
Ξανασύνδεσα και τον συναγερμό, καθώς φαίνεται ότι ήταν ο αθώος που κατηγορήθηκε άδικα λόγω συγκυριών
Ελπίζω να είναι χρήσιμα τα παραπάνω στους φίλους μας

(αν και εύχομαι να μην χρειαστεί κανείς να ψάχνεται ακινητοποιημένος, ειδικά στο βουνό, αλλά όταν είσαι ανάμεσα σε πολλούς φίλους- όπως τότε στην εκδρομή της λίμνης Τσιβλού, δεν φοβάσαι τίποτα

) .