Να ευχαριστήσω και πάλι για τα καλά σας λόγια.
Θα πρέπει να αναφέρω ότι η άμεση απόφαση και εντός από λιγότερο από 24 ώρες επιστροφή των χρημάτων στον Νίκο ήταν προσωπική επιλογή και χωρίς να έχει υπάρξει καμμία απολύτως προηγουμένη επαφή με το εργοστάσιο αναφορικά με το αν θα υπήρχε δυνατότητα επιστροφής χρημάτων πλέον από την δική τους πλευρά προς εμένα ή αν θα καλύψουν είτε απλώς το κόστος αγοράς ή και το κόστος αγοράς, τα μεταφορικά και τα εκτελωνιστικά.
Το διευκρινίζω αυτό γιατί θέλω να υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πάρθηκε η απόφαση της επιστροφής χρημάτων στον Νίκο.
Την στιγμή που έκρινα προσωπικά και μετά από εκτεταμένη δοκιμή του πώς λειτουργούσε το KAISER σε συνθήκες οδήγησης πόλης ότι η συμπεριφορά του, για οποιονδήποτε λόγο, δεν ήταν αυτή που περιγραφόταν στο διαφημιστικό και ενημερωτικό κείμενο που φέρει ακόμη την υπογραφή μου στο φόρουμ αυτό ήταν και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ να επανορθώσω με τον πλέον κάθετο και αποτελεσματικό τρόπο. Αδιαφορώντας εντελώς για το τί έχει να πει ή θα μας πει το εργοστάσιο.
Οταν περιγράφω, έστω και μεταφράζοντας κατά λέξη κείμενο του εργοστασίου, ότι δεν κάνει θορύβους και δεν έχει κανένα αρνητικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία στον δρόμο τότε αν κάτι τέτοιο συμβεί, και μάλιστα στην έκταση του "λόξυγκα" στο αυτοκίνητο του Νίκου, θεωρώ ότι οφείλω να αναστρέψω την πώληση προς τον άνθρωπο που με εμπιστεύθηκε και δεν έλαβε αυτό που του είχα αναφέρει ότι θα λάβει. Τελεία και παύλα.
Η προηγουμένη εμπειρία που είχαμε από την δοκιμή του KAISER στο Discovery 2 μας έδειξε ότι εκτός από έναν μικρό θόρυβο (σαν το "κλονγκ" που ακούσαμε με τον Νίκο, αλλά σε πιό μικρή ένταση) μπορούσε να ακουστεί. Κάτι που κρίθηκε απολύτως δικαιολογημένο και χωρίς να δημιουργεί κανέναν λόγο για ανησυχία από τον καλό συνάδελφο που το δοκίμασε και του "ήπιε το αίμα" σε διάφορες συνθήκες δρόμου και εκτός δρόμου.
Για αυτό μετά την επιτυχή δοκιμή του KAISER στο Discovery 2 και προχώρησα και στην εκτεταμένη πλέον προώθηση του KAISER την ανάρτηση και των φωτογραφιών του Discovery 2 στα νεροφαγώματα και την ανάρτηση και των εντυπώσεων του ιδιοκτήτη του. Και μετά και στην αποδοχή της επομένης παραγγελίας που συμπεριελάμβανε και το διαφορικό του Νίκου.
Το ΚΑΙSER τελικά στις υπόλοιπες εφαρμογές όντως έδωσε τον θόρυβο "κλονγκ" που ακούσαμε με τον Νίκο όχι όμως τόσο δυνατό. Και αυτό τόσο στο Pinin όσο και στο D110. Κάτι που κρίθηκε σαν φυσιολογικό και αποδεκτό και από τους άλλους συναδέλφους τετρακινήτους που το χρησιμοποιούν.
Για να αποδεχθώ την παραγγελία των δύο μονάδων KAISER για τον εμπρός άξονα του Feroza (αρκετοί ξέρετε και για αυτό μιας και έχετε επαφή και με τους συναδέλφους FEROZAδες) προηγούμενα ειδοποίησα γραπτώς τους συναδέλφους που τα παρήγγειλαν ακριβώς και αναλυτικά για το θέμα των ανεπιθυμήτων συμπτωμάτων που δυστυχώς είχαμε στο αυτοκίνητο του Νίκου και ζήτησα από το εργοστάσιο να μας διαβεβαιώσουν ότι σε χρήση 4Χ2 δεν θα υπήρχε κάποιος θόρυβος ή αντίδραση του KAISER. Κάτι που το εργοστάσιο έκανε απαντώντας ότι το KAISER είναι "εντελώς "αόρατο" (completely invisible) σε τέτοια χρήση και απλώς αρχίζει να λειτουργεί όπως πρέπει όταν δέχεται κίνηση και ο εμπρός άξονας και έχουν εμπλακεί και οι εμπρός πλήμνες ελευθέρου τροχασμού.
Με την διευκρίνηση και απόλυτη ενημέρωση των συναδέλφων μας για το ότι μπορεί να έχουν κάποιον θόρυβο όταν θα είναι σε λειτουργία 4Χ4 και αφού αποδέχθηκαν το πιθανό αυτό γεγονός προχώρησα στην τοποθέτηση της παραγγελίας. (τα KAISER για τα FEROZA ήδη βρίσκονται στα χέρια των ιδιοκτητών τους και περιμένω από ημέρα σε ημέρα την τοποθέτησή τους και τις εντυπώσεις τους, κάτι για το οποίο φυσικά και θα ενημερώσω και αυτό το φόρουμ)
Οπως ήδη έχει αναφερθεί δεν επιθυμώ να εκπροσωπώ στην Ελλάδα κάτι που δεν δίνει αυτά που υπόσχεται. Το εργοστάσιο της NEKARTH μου είχε προμηθεύσει, από το 2008 που άρχισαν οι επαφές μου μαζί τους, προωθητικό υλικό που ανέφερε ότι είναι εντελώς ήσυχο και δεν μεταβάλλει την αίσθηση οδήγησης στον δρόμο. Αυτό το κείμενο μετέφρασα και αυτές τις εντυπώσεις είχα και από τον συνάδελφο που δέχθηκε να το δοκιμάσει πρώτος (μάλιστα η εισαγωγή των μονάδων του ζήτησα και έγινε από τον ίδιο για να τον κάνω να είναι σίγουρος ότι δεν θα έβγαζα ούτε ένα ευρώ κέρδος, μάλιστα πλήρωσα και ένα μικρό ποσό από την τσέπη μου αφού δεν ήθελα να τον επιβαρύνω με τα έξοδα αποστολής από την Αθήνα στην Καβάλα).
Οταν το θέμα του σπανίου και μικρής εντάσεως "κλονγκ" προέκυψε το ανέφερα άμεσα. Ομως ο θόρυβος στο αυτοκίνητο του Νίκου, όπως μου είπε, ήταν δυνατός αν και μετά έπεσε σε ένταση. Ο "λόξυγκας" όμως δεν ήταν κάτι που μπορούσε ούτε ο Νίκος, ούτε εγώ να δεχθούμε ως "ομαλή" λειτουργία αν και το εργοστάσιο μας ανέφερε εγγράφως ότι ίσως να έπρεπε ο Νίκος να προσαρμόσει τον τρόπο οδήγησής του. Κάτι τέτοιο σίγουρα χρειάζεται σε κάθε είδους μπλοκέ διαφορικού 100% εμπλοκής και αυτόματης λειτουργίας ή ακόμη και στα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης ή κατανομής ροπής. Ομως δυστυχώς το σύμπτωμα του "λοξυγκα" στο αυτοκίνητο του Νίκου δεν είχε σχέση με κάτι τέτοιο. Και έτσι ανέλαβα προσωπικά τις ευθύνες μου ως άνθρωπος που σέβεται τον πρώτα και πάνω από όλα τον εαυτό του, την υπογραφή του και όσους τον εμπιστεύονται. Και επέστρεψα άμεσα τα χρήματα στον Νίκο.
Οσο για το προωθητικό υλικό που ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θόρυβοι έχω ήδη ζητήσει από το εργοστάσιο να αλλάξει η περιγραφή των πλεονεκτημάτων του KAISER και συντόμως θα προβώ από μόνος μου στην αλλαγή του προωθητικού υλικού για την Ελλάδα αναφέροντας τα πράγματα ως έχουν.
Μένει μόνον να αποσαφηνίσουμε το θέμα του "λόξυγκα" στην εφαρμογή στο αυτοκίνητο του Νίκου και να δούμε, δοκιμάζοντάς το και σε άλλο Vitara/GV αν θα επαναληφθεί. Και αν όντως επαναληφθεί θα πρέπει να στείλω την μονάδα πίσω στην Βραζιλία για εξέταση μήπως και τελικά πέσαμε σε περίπτωση ελλατωματικής ή κακώς ρυθμισμένης μονάδας (τα σκόρδα που λέγαμε Νίκο....)
Πιστεύω, όπως πιστεύετε και εσείς, ότι το KAISER αξίζει να το δοκιμάσουμε ακόμη σε ένα ή και και σε δύο αυτοκίνητα Vitara/GV.
Από την δική μου πλευρά θέλω να σας επαναλάβω ότι για όσο καιρό θα προσφέρω τα KAISER σε συναδέλφους αυτό θα γίνεται πάντοτε με απολύτως διαφανή τρόπο και πάντοτε έχοντας απόλυτη και πλήρη ενημέρωση για το πως συμπεριφέρονται και λειτουργούν. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται κυρίως η ανταλλαγή πληροφορίων και η άμεση επαφή μεταξύ εμού, των τελικών χρηστών και η μεταφορά των πληροφορίων και δεδομένων και στο εργοστάσιο.
===========================================================================================================
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα πλέον να αναφερθώ και σε κάτι που δυστυχώς έγινε σήμερα και ζητώ πλέον την βοήθεια όσων εκτιμήσατε τον τρόπο που συμπεριφέρομαι στους φίλους μου (γιατί δεν θέλω να έχω "πελάτες" αλλά πραγματικούς φίλους και το είδατε αυτό πριν δημιουργηθεί η πιο κάτω δυσάρεστη κατάσταση)
ΝΑ διευκρινήσω ότι πληροφορήθηκα τα πιό κάτω ΜΕΤΑ την επιστροφή των χρημάτων στον Νίκο και ΚΑΜΜΙΑ σχέση δεν είχε αυτό με την προσωπική μου επιλογή να συμπεριφερθώ με τον αυτονόητο για εμένα αυτό τρόπο στον καλό μας συνάδελφο. Πληροφορήθηκα για τις ενέργειες της αυθαίρετης χρήσης των εμπορικών σημάτων της NEKARTH ΚΑΙSER από άλλη ελληνική εταιρεία που παρουσίασε στο site της ότι διαθέτει το KAISER από τον συνάδελφο που αγόρασε δύο μονάδες για το Pinin του την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 15:12 μέσω e-mail (για αυτό και αναφέρω συγκεκριμενη ημερομηνία και ώρα).
Τα χρήματα του Νίκου είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του στις 8 Σεπτεμβρίου στις 13:24 ενώ είχα δεσμευθεί προφορικά για αυτό την προηγουμένη μέρα μετά την συνάντησή μας και αφού οδήγησα το αυτοκίνητό του.
Αρα η επιστροφή των χρημάτων στο Νίκο δεν είναι αποτέλεσμα όσων θα διαβάσετε πιό κάτω.
Το αναφέρω προκαταβολικά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις.
Τρεις ημέρες λοιπόν μετά την επιστροφή των χρημάτων στον Νικο λόγω του εμφανούς και αναντίρρητου προβλημάτος με τα συμπτώματα που είδαμε στο αυτοκίνητο του Nίκου πληροφορήθηκα ότι υπήρξε προσπάθεια παραπλάνησης των τελικών αγοραστών του KAISER από εταιρεία που εισάγει εξοπλισμό εκτός δρόμου και παρουσιάσθηκε εδώ και περίπου ένα μήνα και μέχρι σήμερα ως πηγή από την οποία μπορούσαν οι Ελληνες offroaders να προμηθευτούν το προϊόν αυτό. Μετά από επιβεβαίωση των Βραζιλιάνων ότι ουδεμία επαφή είχαν με την εταιρεία αυτή και μετά από μήνυμα που έστειλαν από την Βραζιλία γνωρίζοντας στην ελληνική εταιρεία ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί απλά η ελληνική εταιρεία επέλεξε να αδιαφορήσει και να μην επικοινωνήσει μαζί μου. Επικοινώνησα λοιπόν ο ίδιος μαζί του αφού μου ζητήθηκε από τους Βραζιλιάνους. Και πάλι η ελληνική εταιρεία αδιαφόρησε. Μετά από παρέλευση ευλόγου χρόνου η αντίδρασή μου ήταν κάθετη και ζήτησα είτε να επικοινωνήσουν μαζί μου για να συζητήσουμε το αν θα μπορούσαν να αποτελέσουν τμήμα του δικτύου διανομής των KAISER στην Ελλάδα είτε να αποσύρουν τα εμπορικά σήματα και τις λάθος πληροφορίες (ανακριβή στοιχεία για τις εφαρμογές του KAISER ανά τύπο οχήματος) άμεσα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί μου χωρίς να παρουσιάσει κάποιον λόγο (προφανώς γιατί δεν υιοθετεί την προσωπική μου τακτική υποστήριξης μετά την πώληση?) και ανακοίνωσε στο εργοστάσιο ότι δεν τον ενδιαφέρει πλέον (για τώρα θα έλεγα καλύτερα) να διαθέσει τα KAISER συνεργαζόμενος μαζί μου προφανώς γιατί τον ενοχλεί ότι θα πρέπει να είναι απλώς διανομέας λιανικής και όχι ο εισαγωγέας τους. (προφανώς για να "φάει ολόκληρη την πίττα" που ελπίζει ότι είναι το KAISER...)
Δυστυχώς το εργοστάσιο μου ανακοίνωσε προ ολίγου ότι στο τέλος του χρόνου θα επανεξετάσουν το θέμα της αποκλειστικής εκπροσώπησης του KAISER από τον υπογράφοντα και την εταιρεία μου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ότι ίσως θα υπάρχουν KAISER lockers στα οποία εκ των πραγμάτων δεν θα είναι δυνατή η υποστήριξη μετά την πώληση στο επίπεδο και με τον τρόπο που είδατε ότι επιθυμώ να προσφέρω και αποδείχθηκε εμπράκτως ότι κάνω.
Η απόφαση αυτή του εργοστασίου που μου κοινοποιήθηκε σήμερα 3/10/2011 στις 19:17 (ώρα που εμφανίζεται σαν ώρα άφιξης του e-mail τους) λήφθηκε από πλευράς τους γιατί ο εκπρόσωπος της ελληνικής εταιρείας τους γνωστοποίησε ότι δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μου και η Βραζιλιάνικη εταιρεία δεν είναι χαρούμενη για αυτό. Και αποφάσισαν να παρέμβουν γνωστοποιώντας μου ταυτόχρονα ότι από το τέλος του έτους προτίθενται να αλλάξουν την στρατηγική της εκπροσώπησής τους.
Σας το αναφέρω αυτό για να σας ειδοποιήσω αμέσως τώρα που το έμαθα ότι το εργοστάσιο προτίθεται να αλλάξει την τακτική αντιπροσώπευσής του και να ορίσει και άλλον εισαγωγέα για τα KAISER.
Προσωπικά θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει τελικά και για τα KAISER την ίδια κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα με μάρκα εργατών και 100% μπλοκέ διαφορικών που αντιπροσωπεύονται κατ' αποκλειστικότητα από την εταιρεία που με "πειρατικό" και παράνομο τρόπο δημιούργησε το πρόβλημα που σας εκτέθηκε πιό πάνω.
Αν συμφωνείτε με την απόφαση του Βραζιλιάνικου εργοστασίου και επιθυμείτε να λαμβάνετε στο μέλλον υπηρεσίες και υποστήριξη μετά την πώληση του KAISER σαν αυτή που λαμβάνετε ως τώρα από τους "επαγγελματίες" που τόσο καθαρά είπατε ότι σας έχουν δυσαρεστήσει τότε σας παρακαλώ επικοινωνήστε με το εργοστάσιο και πείτε τους ότι δεν μείνατε ευχαριστημένοι από την υποστήριξη και την αντιμετώπιση που είχατε και έχετε από τον υπογράφοντα και ότι η απόφαση τους σας βρίσκει σύμφωνους και επιθυμείτε να υπάρξει και άλλος εισαγωγέας για την Ελλάδα.
Αν από την άλλη πιστεύετε ότι ο υπογράφων είτε προσωπικά είτε ως επαγγελματίας σας συμπεριφέρετε όπως πρέπει σας παρακαλώ στείλτε τα σχόλιά σας στο εργοστάσιο και ενημερώστε τους για το αν συμφωνείτε με το να αναθέσουν την εισαγωγή των KAISER και σε άλλους που σας έχουν συμπεριφερθεί με τρόπο που εσείς οι ίδιοι γράψατε ότι δεν σας άρεσε.
Το εργοστάσιο κατασκευής των KAISER είναι μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά και δυστυχώς δεν μπορεί να έχει την σωστή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Εισπράττει αυτά που κάποιοι του υπόσχονται και τα ερμηνεύει μόνον σε τζίρο και υποσχέσεις παραγγελιών. Αν θέλετε να υπάρχει και να συνεχίσει να υπάρχει η υποστήριξη που είδατε εμπράκτως να συμβαίνει τουλάχιστον για το KAISER είναι πλέον στο χέρι σας το να βοηθήσετε να συμβαίνει αυτό και μετά από λίγους μήνες.
To όνομα της ελληνικής εταιρείας είναι στην διάθεση ενός εκ των moderators και μπορώ να το γνωρίζω και με π.μ. σε όποιον ενδιαφέρεται, εκτός φυσικά και αν μου δοθεί η άδεια από τους διαχειριστές του φόρουμ να το γράψω και δημοσίως.
Αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με το εργοστάσιο στην Βραζιλία και τον υπεύθυνο πωλήσεων εξωτερικού τότε και αυτό μπορώ να σας το γνωρίσω μέσω π.μ. ή κατόπιν αδείας των διαχειριστών και δημοσίως μέσω του φόρουμ. H' μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το εργοστάσιο μέσω του site του στο:
http://www.kaiserlocker.com/en/contato/Η επιθυμία του εργοστασίου είναι να "αναμειχθεί" (intervene όπως ανέφεραν) για το θέμα της εκπροσώπησής τους στην Ελλάδα και την Κύπρο και νομίζω ότι αυτοί που θα πρέπει να έχουν βασικό λόγο στο θέμα αυτό είναι εκείνοι που τελικά το αγόρασαν, το χρησιμοποίησαν και όσοι προτίθενται να το αγοράσουν (αν φυσικά στην περίπτωση των Vitara/GV αποδειχθεί ότι λειτουργεί όπως πρέπει, κάτι που όλοι ελπίζουμε)
Είναι λοιπόν στο χέρι σας να υπερασπισθείτε τον τρόπο που εσείς οι ίδιοι εκτιμήσατε να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας ως φίλοι και όχι να λαμβάνετε την υποστήριξη μετά την πώληση που είχατε μέχρι τώρα.
ή να αφήσετε το εργοστάσιο να παραδώσει το KAISER και σε αυτούς που εμφανώς σας έχουν δυσαρεστήσει στο παρελθόν.
Σας ευχαριστώ όλους και ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα ιδίως με το τελευταίο μέρος αυτής της καταχώρησης.
Χαιρετώ
Παντελής