Καθαρισμα ψυγειου-καλοριφερ

Καθαρισμα ψυγειου-καλοριφερ

Δημοσίευσηαπό Escudocy » Παρ Ιαν 22, 2010 5:21 pm

Χαιρετω την παρεα :)

Παιδία τον τελέυταιο καιρο ειχα προσεξει οτι το καλοριφερ, ειχε αρχισει να μην ζεστενει καθολου το αυτοκινητο.....πιο παλια εκανε αρκετο χρονο να ζεσταθει κια με δυσκολια αλλα τουλαχιστον καποτε ζεσταινοταν.

Οταν πηγα προχτες για το σερβις των 10 χιλιαδων, στο φιλαρακι το μηχανικο το ελεξε ( το χα κανει και εγω πριν το παρω) για διαρροες στο εσσωτερικο και ολα ηταν μια χαρα. Το νερο πηγαινε μεχρι εκει κανονικα.

Ετσι μου πε οτι το πιθανοτερο θα χει κλεισει το ψυγειο του καλοριφερ και χρειαζεται να βγει το ταμπλο και να καθαριστει.

Το χει κανεις καποιος αυτο στο παρελθον? Του χει τυχει?.

Μπηκα σε μια ιστοσελιδα με manual για το δικο μας μοντελο αλλα λογω απειριας δεν ξερω πως να συνεχισω.Ζηταει κατ ισαν συνδρομη. Ο φιλος μου ( μηχανικος) μου πε εαν θελω να τ οανοιξουμε να τ οκανουμε απλα σε Βιταρα δεν ετυχε να το ξανακανει.

Εχει καποιος φιλος να προτεινει κατι? Μπορω να βρω καπου οδηγιες ωστε να καθησω με τον μηχανικο να το φτιαξουμε?Μηπως πως μπορω να κατεβασω τελικα το βιβλιαρακι με τις οδηγιες?

Ευχαριστω εκ των προτερων.
Escudocy
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: BF Goodrich AT
Name: Χρύσανθος

Re: Καθαρισμα ψυγειου-καλοριφερ

Δημοσίευσηαπό vitaraonoff » Δευτ Ιαν 25, 2010 1:24 pm

Δεν είναι κάτι το φοβερό φίλε μου.Μην ανησυχείς.Ο μηχανικός σου θα τα καταφέρει μια χαρά...Αλλά μην το αμελήσεις...Θα σου πρότεινα όμς πριν αρχίσετε να λύνετε(γιατί είναι φασαρία) να βγάλεις τα δύο κολλάρα που ενώνονται στο ψυγειάκι του καλοριφέρ στο χώρο του κινητήρα και να εφαρμόσεις ένα λάστιχο με νερό...Άνοιξε την παροχή σιγά σιγά μέχρι να αρχίσει να βγαίνει νερό από την άλλη τρύπα αυξάνοντας την πίεση του νερού σταδιακά...Κάνε το εναλλάξ και στις δύο τρύπες μέχρι να βγάνει πεντακάθαρο νερό...Δοκίμασε αυτό γιατί αν το λύσεις καλό είναι να το αντικαταστήσεις... ;)
L.A.G.N tuning off road team!
Άβαταρ μέλους
vitaraonoff
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: GEOLANDAR/BF MUD
Suspension: Monroe adventure
cb: Όχι
Name: ΛΟΥΚΑΣ

Δημοσίευσηαπό Escudocy » Δευτ Ιαν 25, 2010 6:25 pm

Ευχαριστω φιλε μου θα το χω υποψην κατα την ''εγχειρηση'' :D
Escudocy
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Δευτ Ιαν 25, 2010 10:14 pm

Φίλε μου να ξεκινήσουμε από τα βασικά : τι αυτοκίνητο έχεις :?: μοντέλο - χρονολογία- χλμ. :?: :?: :?:

Γενικά θα σου απαντήσω ότι τα βιτάρα έχουν θέμα με τα ψυγεία γενικά. Το καλύτερο για εσένα αν έχει βουλώσει το ψυγείο και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και φυσικά διαθέτης τα χρήματα ΑΛΛΑΓΗ ψυγείου . Τώρα αν δεν θες δεν μπορείς θα πρέπει να πας σε εξειδικευμένο συνεργείο που κάνει καθαρισμούς ψυγείων να στο συνδέσει σε ένα ειδικό μηχάνημα και να σου κάνει χημική πλύση και στο σύστημα του καλοριφέρ και στο ψυγείο. Αν δεν κάνω λάθος γύρο στα 70 με 80 ευρώ το χρεώνουν αυτόν τον καθαρισμό . Και μετά αφού γίνει ο καθαρισμός θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα χημικό κατά της ηλεκτρόλυσης το proteck ( αν δεν το βρεις ρώτα στην ενότητα να σου πω από ποιο μέλος του club μπορείς να το προμηθευτής) και θα είσαι οκ .
Το θέμα είναι με τον καθαρισμό ότι δεν ξέρει πόσες κυψέλες έχουν βουλώσει και πόσες τελικά θα έχουν ξεβουλώσει για να ξέρεις αν ψύχεται σωστά ο κινητήρας σου.
mikeGV

Δημοσίευσηαπό Escudocy » Τετ Ιαν 27, 2010 3:58 pm

Φιλε μου ευχαριστω,

Εχω το 16αρι μοντελο του 1999.
Το ψυγειο της μηχανης επειδη ηταν ηδη παλιο το χω αλλαξει εντελως. Τωρα για αυτο του καλοριφερ δεν ξερω ακομη τι θα κανω, οταν βρω το χρονο να το ανοιξουμε ομως θα σας ενημερωσω και θα προσπαθησω να βαλω και φωτο για να υπαρχουν σαν αναφορα μελλοντικα( και ευχομαι να μην το χρειαστει κανεις)

Το χημικο που λες δεν ξερω εαν υπαρχει εδω, αλλα απο οτι ξερω δεν εχουμε ατομα που να επεμβαινουν απευθειας στ οαυτοκινητο. Οταν κατι χαλαει, ανοιγεται, βγαινει, παει σε τεχνιτη και επιστρεφεται αλλιως εαν δεν αξιζει μπαινει καινουργιο.

Να σε καλα για τις συμβουλες και την βοηθεια.
Escudocy
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό mikeGV » Τετ Ιαν 27, 2010 8:14 pm

Το χημικό που λέω το PROTEC υπάρχει εδώ στην Ελλάδα αντιπρόσωπος http://www.pro-techellas.gr. Επίσης μπορείς να το βρεις σε μαγαζιά και μερικά βενζινάδικα καθώς και από το μέλος του CLUB ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ .

Για τον χημικό καθαρισμό του ψυγείου και του καλοριφέρ δεν χρειάζεται να βγάλεις κάτι πάνω από το αυτοκίνητο. Πας το αυτοκίνητο στον ψυγεία και αυτός συνδέει by pass το μηχάνημα και στο καθαρίζει.

(Επίσης μπορείς να πας στον πίνακα ελέγχου μέλους που βρίσκεται πάνω αριστερά στην σελίδα του φόρουμ και στο προφίλ να βάλεις τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου έτσι ώστε όταν κάνεις ένα ποστ με κάποιο πρόβλημα ή μια αναφορά να γνωρίζουμε τα στοιχεία του αυτοκινήτου σου ) :wink: :wink: :wink:
mikeGV

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες