Κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει συμβεί στο όχημά μου παρόλο το ψήλωμα και την ταλαιπωρία που δέχεται.

Μερικοί τον κραδασμό αυτόν τον ρίξανε στην ανάρτηση το ψήλωμα τις διαφορετικές γωνίες λειτουργίας του πίσω κεντρικού διαφορικού κλπ.

Την Κυριακή που μας πέρασε έτυχε και οδήγησα ένα παλαιό gv με τέτοιο συντονισμό (ελάχιστο αλλά υπήρχε και σε μερικό φάσμα στροφών είτε είχε ταχύτητα είτε με πατημένο συμπλέκτη.)και μου φάνηκε συντονισμός από το σύστημα σασμαν-τ-case.
Την επομένη μέρα έπεσε στα χέρια μου ένα t-case και λύνοντάς το παρατήρησα κάτι ίσως αρκετά σημαντικό.

Το ρουλεμάν (ένσφαιρος τριβέας) που ενώνει το "κομπλερ"(το παλαιό GV δέν έχει κεντρικό διαφορικό αλλά κόμπλερ που παίζει το ρόλο κεντρικού διαφορικού) με το γρανάζι μετάδοσης κίνησης του βοηθητικού κιβωτίου είχε κραδασμούς γυρίζοντάς το με το χέρι και μόνο.

Πολύ πιθανό αίτιο λοιπόν για τους περίεργους κραδασμούς και δονήσεις σε μερικό φάσμα στροφών αφού από μέσα του περνάει η προέκταση του κιβωτίου μετάδοσης κίνησης.
Βέβαια η διαφορετική γωνία λειτουργίας του πίσω κεντρικού άξονα δεν επηρεάζει άμμεσα το εν λόγω ρουλεμάν αφού ο κεντρικός άξονας βρίσκεται διαμετρικά αντίθετα του στο πίσω μέρος ενώ το ίδιο είναι ακριβώς στο μπροστινό μέρος της κάσας του βοηθητικού.

Να υποβάλλω και μερικές φώτο για να γίνει πιο κατανοητό....
το βοηθητικό λυμένο και με κόκκινη γραμμή το εν λόγω ρουλεμάν.
ακόμη μία από την εμπρός μεριά του βοηθητικού κιβωτίου στο σημείο που ενώνεται με το κομπλερ.
Σημείωση. Οι παραπάνω φώτο είναι από το τ-case του Βασίλη από την Κρήτη (ARGICOLAS LWB 413.

Οι σημερινές δικές μου..
η ίδια πλάκα με τα μαμά γρανάζια και το ρουλεμάν..
το ρουλεμαν με το γρανάζι μόνα τους..
ακόμη μία με το ίδιο γρανάζι χ 2 φορές και το ρουλεμάν...
τα γλιτσόχερα είναι δικά μου και γυρνόντας το ρουλεμάν με τα δάχτυλα είχε κραδασμούς.......φατναστείτε με το γύρισμα του σασμάν τι γίνεται..

1)Το παραπάνω ίσως να είναι ένας σοβαρός λόγος για τους περίεργους κραδασμούς-δονήσεις.
2)3 τέτοια ρουλεμάν έποιασα (2 από βοηθητική gv και 1 από βιτάρα και τα 3 είχανε το ίδιο κραδασμό και κολλούσανε.

3)Είναι μεγάλη φασαρία να λύσεις όλο το βοηθητικό κιβώτιο απλά για να τσεκάρεις το ρουλεμάν ΑΛΛΑ αν τύχει να γίνει εργασία καλό είναι να αλλαχτεί.