--edit by nick_89--Βαγγελας έγραψε:Εδω και λιγο καιρο παροτι τα υγρα απο το υδραυλικο του τιμονιου ειναι ενταξη εσθανομαι οτι δεν εχει την ιδια επαναφορα δηλ εχει γινει πιο βαρη το τιμονι,τι να φταιει αραγε,καθε βοηθεια δεκτη.
Εγώ θα σας πώ για ο δικό μου Grand Vitara 2003 1.600cc. Λοιπόν, εδώ κ 1 χρόνο παρατήρησα ότι όταν κόβω το τιμόνι τέρμα αριστερά η τέρμα δεξιά και ενώ βρίσκομαι σε στροφή που είναι ορθή γωνία, δεν έχει επαναφορά με αποτέλεσμα εάν αφήσω τα χέρια μου από το τιμόνι και πατάω ελαφριά το γκάζι, το αμάξι θα κάνει κύκλο εάν είμαι σε ανοιχτό χώρο ενώ εάν έχει παρκαρισμένα ΙΧ, θα πέσω πάνω τους. Έτσι μετά από συνεννόηση με τον μηχανικό αλλάξαμε μόνο τον κάτω σταυρό (καινούργιο αλλά όχι της SUZUKI στα 15e) αλλά επειδή δεν κούμπωνε σωστά, χρειάστηκε να επέμβει μηχανουργός 15e και μου ο μηχανικός 10e, όχι πολλά.
Παρατήρησα στην συνέχεια ότι η επαναφορά δεν ήταν αυτή που έπρεπε και καταλήξαμε με τον μηχανικό (μετά από διάγνωσή του) ότι πρέπει να αλλαχθεί όλο το κομμάτι με τον σταυρό και όχι μόνο ο σταυρός.
Εχθές οδήγησα το Grand Vitara 02' φίλου μου για να δώ εάν συμπεριφέρονται έτσι όλα τα Vitara. Πήγαμε λοιπόν στην ίδια αλάνα που δοκίμαζα εγώ το δικό μου και έκανα τις ίδιες κινήσεις που έκανα με το δικό μου. Το συμπέρασμα ήταν ότι, το Vitara του φίλου μου είχε ΤΕΛΕΙΕΣ επαναφορές. Έτσι πήρα την απόφαση να αλλάξω όλο τον άξονα με τον σταυρό μαζί, 75e άφτερ Μάρκε (η SUZUKI 420e) και θα δούμε εάν και κατά πόσο θα διορθωθεί. Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα μήπως και βοηθήσω κάποιον με το ίδιο πρόβλημα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.