ΣΑΝ ΝΕΟ ΜΈΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑΝ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Είμαι κάτοχος ενός GV 1,6 2004 ΜΕ 105.000ΚΜ.
Στην τελευταία μου επίσκεψη στην αντιπροσωπία για τακτική συντήρηση των 105.000χμ παρατηρήθηκε ανώμαλη ρόη του λαδιού του κινητήρα κατα το αδειασμά του από την οπή της τάπας.
Ο μηχανικός έβαλε έναν μαγνήτη στην οπή και έβγαλε ένα ελικοειδές έλασμα περίπου 2 cm μήκους. Το αυτοκίνητο κρατήθηκε για έλεγχο και μετά από 2 ημέρες μου ανακοινώθηκε πως ανοίχθηκε το κάρτερ και βρέθηκαν μέσα άλλα 5 ίδια ελάσματα.
Μια αρχική εκτίμηση ήταν πως θα έπρεπε να προέρχονται από τα κουζινέτα ή άλλο τριβόμενο τμήμα του κινητήρα. Σε συννενόηση με την κεντρική αντιπροσωπέια της suzuki λύθηκε ολόκληρος ο κινητήρας χωρίς όμως να βρεθεί το παραμικρό ελάττωμα ή φθορά.
Ο κινητήρας επανασυναρμολογήθηκε αφού αλάχθηκαν προληπτικά ορισμένα εξαρτήματα, το αυτοκίνητο κινέιται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ θα πρέπει να τονίσω την άψογη συμπεριφορά της suzuki όσον αφορά όλα τα στάδια του ελέγχου και την συμμετοχή της στο μεγαλύτερο μέρος του συνολικού κόστους των εργασιών και ανταλακτικών.
Συζητώντας αργότερα με τον αρχιμηχανικό του συνεργείου μου επιβεβαίωσε πως στα 27 χρόνια εμπειρίας του δεν έχει ξανασυνατήσει ή ακούσει παρόμοια κατάσταση.
Το καλό της όλης υπόθεσης είναι πως απόκτησα έναν "καινούργιο" κινητήρα. Το κακό της υπόθεσης είναι πως μου έμειναν αναπάντητα διάφορα ερωτήματα όπως "πως βρέθηκαν τα ελάσματα αυτά μέσα στο κάρτερ αφού δεν αποκολλήθηκαν ή ξύστικαν από κανένα εξάρτημα του κινητήρα?"
Αν,λοιπόν, κάποιος φίλος έχει αντιμετωπίσει ή ακούσει παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζει κάτι σχετικό ας σχολιάσει.