Από πέρσυ είχα πει ότι η επόμενη διάσχιση θα γινόταν Ροδόπη - Λα'ι΄λιά ή
Ρουμανία - Τρανσυλβανία. Με την οικονομική κατάσταση σίγουρα όχι στα πάνω της

δεν χρειάστηκε παραπάνω συζήτηση και αποφασίστηκε το πρώτο σχέδιο. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να πηγαίναμε βαλκάνια....

Ότι πει όμως η παρέα!

Ξεκινήσαμε λοιπόν από Δράμα με .... μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια μιας και που ο Σταύρος4χ4 με τον Κώστα66 άργησαν χαρακτηριστικά 3 ώρες

κάτι που στην επόμενη διάσχιση....... θα έχουνε γνώση οι φύλακες!
Δεν θα περιγράψω με λεπτομέρεια την κάθε μέρα αλλά θα αναφερθώ σε γενικές γραμμές στην όλη διάσχιση!
Θερμά ευχαριστώ στον καλό φίλο
Johndrama στην Δράμα μας , που έκανε ότι μπορούσε για να μας διευκολύνει στην αρχή (κρίμα που δεν είρθες φίλε Γιάννη μαζί μας

) της διάσχισης!!!!

Τα σέβη μου στον μάγειρα καλό φίλο και οδηγό - συνοδηγό
Κώστα Vitaragas για όλες τις καταπληκτίκες σπεσιαλιτέ που μας έκανε νυχθημερών , όποτε και αυτό του ζητήθηκε ή αυτοβούλως έκανε , αλλά και την δημόσια συγνώμη μου σε κάποιες στιγμές που ... μάλλον το παράκανα ως συνοδηγός στην προσπάθεια μου να πάνε όλα κατευχείν στο κομβόι της κεφαλής!

Χάρηκα πολύ που συνταξιδέψαμε σχεδόν για όλη την διάσχιση με την ήρεμη δύναμη εκ βορά που ακούει στο όνομα
Harijohn (+ Αμάλια) και θα ήθελα επόμενη φορά να έχουμε και τους
Balatos , Ivan , Antonioz
+ συνοδών
(η καλυτερότερη παρέα για διάσχιση!!!) για όλες τις μέρες μαζί μιας και που για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πόσο καλά μπορεί να περάσει αυτή η παρέα!

Για το πλήρωμα εκ Αθηνών έχω να πω ότι διέπρεψε

και αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η μαχημότητα του κυρίου
Σταύρου4χ4 
, ο οποίος μάλιστα πρότεινε να κάνουμε και χειμερινή διάσχιση!

Ηταν μεγάλη μου η χαρά που γνώρισα τον φίλο
Costas66 και μπράβο του που τόλμησε να ρθει στην διάσχιση! Κώστα θα τα ξαναπούμε σύντομα ελπίζω!
Για τα μέρη που επισκεφτήκαμε , έχω να πω ότι οι καταρράκτες και τα σημεία διανυκτέρευσης που πήγαμε κυρίως στην Ελατιά και πέριξ αυτής απλά δεν παίζονται και ότι θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ την Ελατιά για μερικές μέρες με ανάμοικτο πρόγραμμα!

Ο Φρακτός από την άλλη θέλει μπόλικο περπάτημα και όχι όχημα σίγουρα , αλλά και ...... αλλάγή πλεύσης από τους υπεύθυνους του Δρυμού! Είναι ντροπή τέτοιο διαμάντι να έχει τέτοια μεταχείρηση!
Στον νομό Σερρών στον Λα'ι΄λι'ά διανυκτερεύσαμε 2 βράδια συνεχόμενα στο λιβάδι των Ξυλοκόπων αν δεν κάνω λάθος

, μέρος ιδανικό για ορεινή παραθέρηση! Τόσα αντίσκηνα και τροχόσπιτα κάτω από Οξυές πρώτη φορά είδα!

Φίλε
Γιώργο Παλτόγλου χαρήκα πολύ που σε ξαναείδα και σε αναμένω σύντομα στην επόμενη βόλτα!
Μου άρεσε πολύ το χωριό άνω Πορρόια στους πρόποδες του Μπέλλες , καταπράσινο και με πολύ καλό φαγητό! Τελευταίο επισκεφτήκαμε το Πάικο που όμως κάναμε μια διανυκτέρευση και δεν περιοιγηθήκαμε μιας και που κατηφορίσαμε στα Λουτρά Αριδαίας την επομένη , όπου και κλείσαμε εκεί το όλο πρόγραμμα.
Κλείνω με την ευχή να κάνουμε του χρόνου μια βαλκανική διάσχιση ως την Ρουμανία!!!!
υγ.αυτό το μηχανάκι φουσκώματος στρωμάτων μην το ξανακούσω στην ηρεμία του βουνού!