Η απόφαση για αλλαγή ή όχι του ιμάντα χρονισμού είναι ένα λαχείο...
Αν κοπεί εκτός του ότι ακινητοποιείσαι απροειδοποίητα, στη μέση του πουθενά ίσως, μπορεί να προξενηθεί πρόσθετη σημαντική ζημιά στη μηχανή.
Εγώ δεν θα έπαιζα ποτέ με αυτό το " λαχείο"!
( την έχω πατήσει, στις 2 τη νύχτα στην ΕΟ με 130χαω σε εποχή χωρίς κινητά, ενώ το ρολόι έκανε τικ τακ που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι)
Επίσης επιλέγω εξουσιοδοτημένο συνεργείο, πληρώνοντας ειδικά για αυτή την εργασία ίσως γύρω στα 100 ευρώ περισσότερα, γιατί η επισκευή εκεί, αν αποτύχει, θα καλυφθεί από την εγγύηση που παρέχουν σε εργασία και ανταλλακτικά, άσχετα με την εγγύηση του αυτοκινήτου.
Ίσως διαβάσατε σε άλλο ποστ τι παθαίνει φίλος με τις επαναλαμβανόμενες επισκευές του σασμάν από κάποιο " μάστορα"!
Εγώ προσωπικά δεν θα τον άλλαζα την ίδια απόφαση πήρα και στο προηγούμενο αυτοκίνητο μου ένα Hyundai Matrix στο οποίο αλλάχθηκε στα 7 χρόνια με 60.000 km περίπου. Τα χιλιόμετρα σου είναι πολύ λίγα αν και η χρήση είναι φυσιολογική (δεν το σπάς συνέχεια ) δεν θα τον άλλαζα , με το ανάλογο ρίσκο πάντα βέβαια. Θα το άφηνα δύο χρόνια τουλάχιστον ακόμα και στη συνέχεια εφόσον ήμουνα και εκτός εγγυήσεις θα έπαιρνα ένα αξιόπιστο σετ από τις γνωστές εταιρίες continental , HEPU , SKF με 120 -150€ στο σύνολο, και θα επέλεγα ένα καλό συνεργείο ή ακόμα και την ίδια την αντιπροσωπεία (αν δεχόταν να μου τοποθέτησει το after market ) και φυσικά αν η διαφορά τιμής στα εργατικά δεν ήταν πολύ μεγάλη. Φυσικά θά άλλαζα όλο το σετ ιμάντα ,αντλία νερού , τρελή τροχαλία και τεντοτήρα.
Και πάλι να υπενθυμίσω ότι είναι η προσωπική μου άποψη , αυτό που θα κάνω εγώ στο δικό μου αυτοκίνητο.
Πάει και αυτό! Καινούργιο ξανά το καινούργιο μου Vitara! Εκτός αντιπροσωπίας φυσικά και με τα νεφρά μου στην θέση τους.... Μην βιαστείτε. Ψαχτείτε. Μοτέρ FIAT φοράτε που υπάρχει χρόνια στην αγορά και το ξέρουν πολλοί
Με 80.000 χλμ δεν μπορώ να πω ότι παρουσίαζαν τρομερή φθορά οι ιμάντες που αντικαταστάθηκαν. Για το αν κάνω ευλαβική χρήση μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι δισκόπλακες που έμειναν μισές Προσοχή στην τρελή (ναι έτσι λέγεται) τροχαλία του ιμάντα. Φαινόταν καινούρια αλλά έκανε σαν κουδουνίστρα !