από Simplicius » Δευτ Ιαν 06, 2020 10:01 pm
.
@βαγγελης
Ευχαριστώ πολύ φίλε!
@Tony Louk
Αντώνη αυτό φαντάζομαι και εγώ. 99.9%. Αλλά ποτέ δε ξέρεις...
Πχ. μια διαφορά 1-2 μοίρες στη γωνία κάστερ μεταξύ του 2015 και του 2019 μόνο μέσω των official specs μπορεί να φανεί.
Κατέβασα το service manual που ανέβασε σήμερα ο φίλος gingerm και παρότι υπάρχει διαφορά στους κωδικούς των αυτοκινήτων (Applicable Model / VIN APK414 & APK414) με αυτό που εμφανίζει το report του βαγγέλη (APK310), οι τιμές είναι ολόιδιες. Btw, APK310 είναι ο κωδικός του δικού μου, του 1.0 (κυκλ. 10/2018) αλλά στο report το αναφέρει ως 2015+.
Οπότε περιμένουμε την προσπάθεια του gingerm και για το service manual του 2019 για να καλύψουμε και εκείνο το 0,01% !!!
Btw, αυτό που με καίει είναι πως θα μπορέσω να βελτιώσω λίγο το τιμόνι του NV.
Φυσικά το Νο1 είναι αυτό που μου προτείνατε και στο θέμα «Απότομη επαναφορά τιμονιού» που είχα ανοίξει παλαιότερα, δηλ. να κάνω μια ευθυγράμμιση.
Το άλλο είναι αυτό που έχω κάνει ήδη και όντως έχω δει μεγάλη διαφορά, να χαμηλώνω την πίεση των ελαστικών όσο παίρνει, πχ. 32-30 psi.
Περιμένοντας να περάσει λίγος καιρός ακόμα ώστε να τη συνδυάσω μια ευθυγράμμιση με το επερχόμενο σταύρωμα των ελαστικών, είπα να σιγουρευτώ ότι τα βασικά specs του μπροστινού συστήματος είναι ίδια στα χαρτιά, καθώς σχεδόν κανένας δεν έχει παρατηρήσει στο αυτοκίνητο αυτή την απότομη αίσθηση που βλέπω εγώ στο δικό μου.
Πάλι 99.9% δεν είναι κάποιο πρόβλημα ευθυγράμμισης, καθώς το αυτοκίνητο ούτε «τραβάει», ούτε κάνει κάτι άλλο περίεργο που να φανερώνει θέμα ευθυγράμμισης… Έτσι είναι από την μάνα του και απλά εγώ έχω συνηθίσει να οδηγώ άλλου τύπου αυτοκίνητα.
Και όπως έχετε αναφέρει πολλοί εδώ, κάθε κατασκευαστής κάνει τη καλύτερη δυνατή ρύθμιση για να βρει μια χρυσή τομή στο αυτοκίνητό του, που είναι ένα σύνολο εκατοντάδων τεχνικών παραμέτρων.
Πχ. ψάχνοντας να βρω τι μπορεί να επηρεάζει αυτή την συμπεριφορά του τιμονιού, διάβασα πχ. ότι μια αρκετά θετική γωνία κάστερ έχει συνέπεια την απότομη επαναφορά (που εγώ νιώθω ότι το NV μου έχει), ενώ μια αρνητική κάστερ δημιουργεί μια αστάθεια στο να κρατήσει σταθερή πορεία σε μεγάλες ταχύτητες (εννοώ ότι το τιμόνι είναι πολύ ευαίσθητο, δηλ. "ακούει" την παραμικρή κίνηση, που σε μεγάλες ταχύτητες είναι ενοχλητικό, θα έπρεπε να είναι πιο "αργό" (που επίσης νιώθω ότι, το δικό μου τουλάχιστον, έχει). Οπότε στο NV μου συνυπάρχουν δύο φαινόμενα που προκύπτουν από δύο ακραίες αντίθετες κάστερ, κάτι που μου λέει ότι η εταιρεία το έχει ρυθμισμένο σε μια χρυσή τομή και εάν κάποια τιμή ήταν μεγαλύτερη ή μικρότερη προφανώς θα βελτιώνονταν το ένα από τα δύο (επαναφορά vs αστάθεια), αλλά το άλλο πρόβλημα θα επιδεινώνονταν κατά πολύ.
Εάν επίσης θέμα που επηρεάζει τα παραπάνω είναι και ο τύπος των ελαστικών, που όταν κάποια στιγμή στο μέλλον αλλαχθούν θα δω εάν είχαν μερίδιο σε αυτή την αίσθηση που έχω σε σχέση με ότι οδηγούσα πριν.
NV 2019 BoosterJet 1.0 (K10C-DITC) 112PS GL+ 2WD 5-Speed Manual