από Simplicius » Παρ Ιαν 03, 2020 9:03 pm
.
Πρώτο ταξίδι με το NV 1.0 2WD και για μένα και παραθέτω καναναλώσεις και εντυπώσεις...
Στοιχεία ταξιδιού:
Αθήνα - Θεσσαλονίκη και πίσω, με λίγες βόλτες στη πόλη.
Σύνολο χλμ 1.220 (τα 150 εντός πόλης περιφερειακά - σημ. είχα παρόμοια κανανάλωση με την Εθνική)
Πίεση ελαστικών: 258/37 μπροστά και 245/35 πίσω
Χιλίομετρα αυτοκινήτου: 6.600 χλμ. (αρχή) - 7.820 χλμ. (τέλος)
Καύσιμο: Βενζίνη, απλή αμόλυβδη (από Aegean & Shell)
Θερμοκρασία περιβάλλοντος: 2 - 7 °C
Άνεμος: 7 - 8 Beaufort (στη μεγαλύτερη διάρκεια του ταξιδιού, κυρίως πλευρικοί)
Κλιματισμός: συνέχεια στο ON, στο A/C στο τζάμι στους 23°C
Φορτίο (άτομα & αποσκευές): περίπου 230 kg σύνολο, δηλ. περίπου το 1/3 του συνολικού ωφέλιμου.
Ταχύτητα: 125 - 135 km/h με cruise control (τουλάχιστον τα 1.000 km)
Κατανάλωση: 7.9 lt / 100 km στο δείκτη και 8.2 lt / 100 km στην αντλία.
Εντυπώσεις (θυμίζω, πρώτη φορά σε ταξίδι σε ανοικτό δρόμο):
- Cruise Control: Μεγάλη ευκολία το CC. Πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα (και στο NV αλλά και γενικά).
Μου έδωσε όμως μια μικρή ανασφάλεια ότι εάν, ο μη γένοιτο, πάθεις κάτι, θα πας στις μπαριέρες με 130...
Πάντως ήταν καλή φάση να γκαζώνεις πατώντας τα "κουμπάκια" !!!
Θυμίζω ότι δεν έχω το πακέτο της "ασφάλειας", από προσωπική επιλογή, καθώς είχα διαβάσει διάφορα για αυτό σε ξένα φόρουμ.
- Αεροδυναμική: Από ένα τόσο "όρθιο" αυτοκίνητο είναι αλήθεια ότι δεν είχα μεγάλες προσδοκίες.
Και όντως, από τη βαβούρα και το κούνημα, στο τέλος του ταξιδιού και εγώ και η σύζυγος, είπαμε ότι εάν το ξανακάνουμε θα θέλαμε να πάμε με το δεύτερο, το "πολιτικό" μας, αυτοκίνητο... Βέβαια, οι συνθήκες του ταξιδιου, με τόσο δυνατό άνεμο, δεν βοηθούν ώστε να βγάλει κάποιος αξιόπιστα συμπεράσματα...
- Οδηγική συμπεριφορά: Το τιμόνι θεωρώ ότι είναι ελαφρύ για ανοικτούς δρόμους (βέβαια δεν βοήθουσε σε αυτό και η σχετικά αυξημένη πίεση στα λάστιχα) και στη βροχή σε ανοικτές καμπές με 130 χλμ. ένιωθα επίσης κάπως περίεργα, ένα φεύγει-δε φεύγει... Πάλι βέβαια δε μπορώ να έχω σαφή εικόνα καθώς και οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ περίεργες και για μένα ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσα τόση συνεχόμενη ώρα με "πολλά". Έαν άλλο μείον επίσης είναι το τυφλό σημείο πίσω-δεξιά το οποίο μου φάνηκε τεράστιο. Και ως γνωστό πολλοί μ@λ@κες στήνονται εκεί και ταξιδεύουν για δεκάδες χλμ. πλάι σου, κρυμμένοι σε αυτό...
Εν κατακλείδι, το αρχικό σκεπτικό για την αγορά του NV 1.0 2WD ως ενός "ψηλού αυτοκινήτου πόλης" μάλλον δικαιώθηκε.
Δυστυχώς η πρώτη εντύπωση είναι ότι όπως είναι στημένο το NV σε ταλαιπωρεί σε γενική χρήση ως βασικό αυτοκίνητο.
Και ο μικρός κινητήρας των 1.0 δεν ήταν το πρόβλημα. Το αντίθετο!
Αυτός και οι τρομερές ρεπρίζ του καθώς και η άνετη θέση οδήγησης (σε συνδυασμό με το CC) ήταν τα κύρια θετικά σημεία που έχω να πω.
Τελευταία επεξεργασία από
Simplicius και Παρ Ιαν 03, 2020 9:20 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
NV 2019 BoosterJet 1.0 (K10C-DITC) 112PS GL+ 2WD 5-Speed Manual