Χρησιμοποίησα OBD2 με το γνωστό πρόγραμμα TORGUE PRO android version .
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque&hl=elΛοιπόν έκανα το μικρό ταξίδι από Χαλκίδα για Νέα Σμύρνη για να το δοκιμάσω συνδυάζοντας και την δουλειά μου .
Τροποποίησα τα layouts για να φαίνονται όσο γίνεται περισσότερο όμορφα , ένωσα το obd adaptor και ξεκίνησα τις μετρήσεις .

- ΑΡΧΙΚΉ ΕΙΚΌΝΑ ΜΕ : Βολτόμετρο - Στροφόμετρο - GPS Speed - Speed Αυτοκινήτου - θερμοκρασία Μηχανής και Vacuum .
2η

- Κάτι σαν κλισόμετρο και GPS acuurancy - διαφορά ταχύτητας πραγματικής GPS με Αυτοκινήτου , Ύψος απο Θάλασσα , και αριθμός δορυφόρων .
3η και πιο σημαντική.

- Αρχίζοντας από πάνω αριστερά :
Καύσιμα σε λίτρα μέχρι εκείνο το σημείο που έχουν καταναλωθεί , κόστος χιλιομέτρου σε ευρώ εκείνη τι στιγμή που πηγαίνει το αυτοκίνητο , μέσο όρο ανα χιλιόμετρο κόστος σε ευρώ , κόστος καυσίμων σε ευρώ απο τότε που ξεκίνησα απο την Χαλκίδα , κάτω αριστερά - Κατανάλωση σε λίτρα εκείνη την στιγμή , μέσο όρο κατανάλωσης απο την Χαλκίδα μέχρι εκείνη την στιγμή , Υπόλοιπο καυσίμων στο τάνκι , και πόσα άλλα χιλιόμετρα μπορώ να διανύσω με το υπάρχον πετρέλαιο. Το μικρούλι δείχνει τα χιλιόμετρα που έχω διανύσει απο την Χαλκίδα.
Νομίζω οτι οι καταναλώσεις τελικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που δείχνει ο εγκέφαλος , μιας και ενώ δείχνει 7,4 ΜΟ lt / 100 η ECU στο VITARA γράφει 5,0 λτ/100.
Τώρα που βρίσκετε η πραγματικότητα δεν γνωρίζω .
Αλλά και 0,15 του ευρώ ανά χιλιόμετρο πάλι πολύ μου φαίνεται γιατί με 35 λίτρα - 50 ευρώ κάνω 800 + χλμ .
Εννοείτε οτι έχω ρυθμίσει το πρόγραμμα με όλες τις πληροφορίες σχετικά με βάρος - χωρητικότητα καυσίμων - τιμή λίτρου κτλπ .