Δεν ξέρω να σου πω νούμερα.
Μου είπε όμως ότι στην εθνική με 120 καίει τα ίδια (μην πω και λιγότερα). Και αυτό γιατί στα 120 επρεπε συνέχεια να κατεβάζει τετάρτη και να γεμίζει αρκετα για να βάλει 5η και να την κρατήσει.
Τώρα παει σαν άνθρωπος με 5η :)
Antonioz έγραψε::clap:
Χρήστο έχεις καμιά εκτίμηση του κόστους(τάξη μεγέθους) της μετατροπής;
Όχι δεν έχω, αλλά και να είχα θα ήταν κάτι εντελώς άκυρο.
Ο λόγος είναι ότι ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που έκανε το πρόγραμμα και ο μηχανικός που έκανε όλη την ιστορία είναι ο κουμπάρος του.
Οπότε καταλαβαίνεις ότι γλύτωσε πολλά από εργατικά.
Μπορώ όμως να ρωτήσω πόσο θα έβγαινε κανονικά.
gi@nn@kis έγραψε:και ολα αυτα με υγραεριο ?

Ναι !
Για το κόστος εχω απαντήσει ήδη. Για θέμα εγγύησης τι να σου πω;
Το μόνο που μπορεί να στο κάνει είναι να δουλεύει safe χωρίς να σκορπίσει το μοτέρ.
Δηλαδή να έχει τοσα bar ώστε να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση χωρίς να ζορίσεις το μοτερ πολύ.
Από κει και πέρα ειναι και θέμα οδηγού. Δηλαδή να κάνεις συνετή χρήση.
Αν με το που το πάρεις κάνεις συνέχεια εκκινήσεις με κόφτη και τέρμα άφημα συμπλέκτη και τον πάρεις στο χέρι ή καταστρέψεις την μετάδοση... ο μηχανικός θα φταίει;
Πάντως το αμάξι είναι έτσι εδώ και 6 μήνες, και ταξίδια το έχει πάει, και βουνο το πηγαίνει και είναι μια χαρα.
stelios8ess έγραψε:Για να καταλάβω....
Στον συγκεκριμένο κινητήρα τοποθετήθηκε Turbo και μπήκε παράλληλος εγκέφαλος
Μόνο αυτά

Και όλα τα παρελκόμενα. Δηλαδή intercooler, εξάτμιση, κλπ
Στα σχέδιά του είναι να βάλει άγραφο για να καταργήσει τον μαμά και τον παράλληλο. Δεν το έκανε ακόμα καθαρά από θέμα κόστους.
Επίσης ο ιδιοκτήτης (και προγραμματιστής) λέει ότι με τον άγραφο θα πέσει και πολύ η κατανάλωση γιατί ο μαμά δεν δίνει παλμό (προς τον παράλληλο) για το κάθε μπεκ ξεχωριστά (δηλαδή ποιο συγκεκριμένα θα ψεκάσει την συγκεκριμένη στιγμή) οπότε είναι πολύ πιο δύσκολο να κανεις fine tuning στον παράλληλο