Καθώς κυλά ο χρόνος: DAX 70

Παρουσιάσεις οχημάτων που μας κάνουν να ονειρευόμαστε....ότι βρήκαμε λεφτά στην τσέπη μας!

Καθώς κυλά ο χρόνος: DAX 70

Δημοσίευσηαπό TAKIS L. » Κυρ Φεβ 02, 2014 3:37 pm

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΛΑΣ Σ. ΖΑΛΜΑΣ

Όνειρο θερινής νυκτός ήταν κάποτε η απόκτηση ενός Dax...

Dax.jpg
Dax.jpg (61.98 KiB) 5414 προβολές

Όχι μόνον θερινής, αλλά και φθινοπωρινής και χειμερινής και ανοιξιάτικης νυκτός όνειρο ήταν, η απόκτηση ενός Dax, σαράντα και περισσότερα χρόνια νωρίτερα. Τότε που η γενιά μου προχωρούσε στην εφηβεία της. Άλλοι πιο έντονα, άλλοι πιο ήσυχα. Ελλάδα αρχές δεκαετίας του '70. Λίγοι περνούσαν πολύ καλά, λίγοι περνούσαν πολύ άσχημα και οι πολλοί δεν καταλάβαιναν ή έκαναν πως δεν καταλάβαιναν.
Το χειμώνα του '72, λίγο μετά τα 14, ήρθε και το «On any Sunday».

On any Sunday.jpg
On any Sunday.jpg (110.41 KiB) 5414 προβολές

Εννοείται ότι θυμάμαι και που το είδα. Καλλιθέα, κινηματογράφος Καμέλια, λίγα μέτρα πιο μακρυά από εκεί που πριν μια δεκαετία νωρίτερα, βρίσκονταν οι φυλακές. Το «On any Sunday» λειτούργησε σαν σφυριά στο κεφάλι. Όλη η ποδηλατική κουλτούρα και μανία μέσα στα 100 λεπτά εκείνου του ντοκυμαντέρ, μεταλλάχτηκε σε μοτοσυκλετική επιθυμία.

«Μηχανάκι» βέβαια ήδη ήξερα, τέλος πάντων αυτό νόμιζα . Ενίοτε υπέθετα ότι η φύση με είχε ορίσει σαν διάδοχο του Ago. Δεν είναι κακό να είναι κανείς αφελής στην προεφηβική ηλικία, αργότερα γίνεται κάπως επικίνδυνο. Ήταν τρία καλοκαίρια πίσω, που είχα διανύσει τα πρώτα χιλιόμετρα πάνω στη σέλα μιας πορτοκαλιάς Lambretta με τις ταχύτητες στο αριστερό σκριπ, μαρκαρισμένες με κόκκινο πάνω στην αλουμινένια βάση και με το πίσω φρένο να βυθίζεται στη δεξιά μπάντα της ποδιάς. Με είχε μυήσει ο «Τάμπυ», έξι – επτά χρόνια μεγαλύτερος, μέγα μαθηματικό κεφάλι, καθώς έλεγαν.

Ξεφύλλιζα τότε τα περιοδικά και τις ετήσιες εκδόσεις (Auto σαλόνι) που είχαν και μοντέλα μοτοσυκλετών και ζαχάρωνα κάτι scrambler πενηντάρια Honda, αργότερα κάτι Fantic Caballero και κάτι παρόμοια. Η σχέση με το off road μηχανάκι ήταν πιο ζεστή. Πολλές γειτονιές της Αθήνας είχαν ακόμα αλάνες, χωμάτινες εκτάσεις και στην επαρχία, στις εξοχές άλλο τίποτα.

Μετρημένοι στα δάκτυλα οι πιτσιρικάδες που τότε είχαν μηχανάκια (φρούτο απολύτως απαγορευμένο), οι πιο πολύ μάλλον κακομαθημένοι ή καλομαθημένοι, συχνά μπερδεύονται αυτοί οι δύο όροι, και κάποιοι από αυτούς που δεν είχαν μηχανάκια, είχαν τα κουράγια να προσποιούνται ότι δεν τρέχει και κάτι που αυτοί έχουν και εμείς δεν έχουμε.

Dax1.jpg

Το μηχανάκι έμελλε να γίνει απωθημένο σε αυτή την ηλικία, όχι μόνο διότι ήταν απλησίαστα ακριβό αλλά διότι κυριαρχούσε μια σοβαρά σθεναρή, γονική αντίσταση για οτιδήποτε δίτροχο. Ήταν σκοτώστρες. Έτσι μας έλεγαν θυμωμένα και τρομαγμένα τα γονικά μας και μεταξύ μας έτσι ήταν. Όχι δηλαδή ότι έφταιγαν ή φταίνε τα μηχανάκια, αλλά ο συνδυασμός εφηβείας και δίτροχου ασφάλιζε πολύ δύσκολα. Ήταν ένα είδος αξιώματος, έτσι;

Μιλώντας για χρήματα, το 1970 ένα 50άρι έκανε πάνω από 10.000 Δρχ. σημερινά 30 ευρώ δηλαδή, αλλά για να αντιληφθούμε το μέτρο, ένα φθηνό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο 1.100 κ.εκ., καθότι οτιδήποτε παραπάνω ήταν πολυτέλεια, ένα Fiat 128 π.χ. στοίχιζε 100.000 Δρχ. Αν υποθέσουμε ότι ένας μέσος μισθός ήταν 6 χιλιάρικα, ποσό οριακό για τη διαβίωση μιας οικογένειας, τότε γίνεται κατανοητό γιατί οι πωλήσεις αυτοκινήτων ήταν χαμηλότερες από σήμερα που βιώνουμε βαθιά την ύφεση.

Έτσι λοιπόν τα μηχανάκια παρέμεναν απωθημένο και ίσως τα Dax κάτι παραπάνω.

Λίγες μέρες νωρίτερα λοιπόν, πέρασα από το κατάστημα του Στάθη, και είχε ένα εξαιρετικής κατάστασης «Νταξάκι», δίπλα στο γραφείο του. Το είχε βρει στην Αμερική (θαυματουργό το διαδίκτυο για κάτι τέτοια), ξεπέρασε το κυκεώνα της μεταφοράς, που στοίχισε περίπου όσο και η αγορά, ξεπέρασε και τον Ρουβίκωνα του εκτελωνισμού και της ελληνικής γραφειοκρατίας και να τώρα που από τα χώματα του Κεντάκυ ή της Ντακότα αναπαυόταν στα Βριλήσσια. Στο μεσοδιάστημα δέχθηκε τις νουθεσίες από τα έμπειρα χέρια του Γιώργου Κουτσουμπού ο οποίος το περιποιήθηκε ώστε παρά τα 40τοσα χρόνια του να δείχνει και να συμπεριφέρεται σαν τζόβενο.

Dax2.jpg

Λοιπόν, από την εποχή που το Dax ήταν όνειρο απατηλό, έως σήμερα έχουμε γνωριστεί με πολλά δίκυκλα. Περιστασιακά,ή σε βάθος, για λίγες ώρες ή για χρόνια. Τα έχουμε νιώσει, φοβηθεί, φωτογραφίσει, χτυπήσει, αγαπήσει, μας έχουν πληγώσει, τα ποδάρια, τα χέρια, έχουν αφαιρέσει ζωές φίλων και γνωστών μας, έχουν συμβεί πολλά. Τα πιστώνουμε με μεγάλες χαρές και δεν πρέπει να τα κατηγορούμε για τίποτα άσχημο. Εμείς χειριζόμαστε, εμείς ευθυνόμαστε.

Απόγευμα όμορφο χειμερινό, κατέβασα μια, δυο, τρεις, δεκατρείς το kick start, άλλες τόσες και περισσότερες ο Στάθης εις μάτην. Αργότερα ανακαλύψαμε ότι ένα βραχυκυκλωμένο μπουζί μπορεί να σε ταπεινώσει. Αλλάχτηκε και λίγες μέρες αργότερα καθώς ο καιρός είχε ξαναφτιάξει πήρε με την πρώτη μανιβελιά.

Αυτό όμως που ένιωσα διανύοντας μια μικρή απόσταση με το νταξάκι μετά από τόσα χρόνια, είναι μοναδικό. Έχει να κάνει με την θύμηση της πρώτης αίσθησης πάνω σε μηχανάκι. Την αίσθηση της ελευθερίας, εκείνη την πρωτόγνωρη χαρά, το γουργουρητό του μικρού, μονοκύλινδρου, το ήσυχο, φιλικό της λειτουργίας, με τον αέρα να ανακατώνει τα πλούσια μαλλιά, σιγά μη φορούσαμε και κράνος, ιδίως το καλοκαίρι που απουσίαζε η μισητή επιβολή της κουράς των κατά τεκμήριο, στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση, μέτριων μετριότατων καθηγητών.

Dax3.jpg

Εκείνη την μέρα κυκλοφορούσα με ένα MSX 125, οπότε: «Δεν τα φωτογραφίζουμε μαζί;», ήταν η ιδέα του Στάθη, όπερ και εγένετο.

Dax4.jpg

Τέλος πάντων, συγκρινόμενο το DAX, με τον σημερινό απόγονο, δεν πάει, δεν φρενάρει (επίσης δεν κλειδώνει), αλλά ταυτόχρονα δε συγκρίνεται. Δεν το βάζεις εύκολα με λόγια. Κάποιος χαϊφιντελίστας ίσως μπορεί να καταλάβει τη διαφορά με την αντίστοιχη σύγκριση ενός καλού λαμπάτου ενισχυτή και ενός καλού πικ απ με κάτι σημερινό.
Με 55 περισσότερα κυβικά, υπερδιπλάσια ιπποδύναμη, μια ταχύτητα παραπάνω , ψηφιακά όργανα, upside down πιρούνι, monoshock ανάρτηση πίσω, δισκόφρενα, και τροφοδοσία PGM F1, το MSX είναι 40τόσα χρόνια μακρυά από το προγονό του και το δείχνει.
Αλλά ατυχώς κουβαλά μαζί του τα ίδια προβλήματα. Όπως τότε δηλαδή, που ήταν όνειρο θερινής νυκτός για την μερίδα των αναβατών που απευθυνόταν το DAX, έτσι και σήμερα το MSX. Διότι με 3.000 €, γίνεται απλησίαστο.

Dax5.jpg

Λοιπόν για να μην κλείσουμε με τρόπο απαισιόδοξο, ας σημειώσω ό,τι:

H αγάπη για το δίτροχο κόσμο, παραμένει αναλλοίωτη παρά το πέρασμα δεκαετιών, η χαρά του να ορίζεις ένα δίτροχο δεν υποχωρεί παρά τις απώλειες και τις φοβίες και η συγκίνηση που παράγει, είναι ένα επιπλέον γερό αντίδοτο στην αθλιότητα της εποχής.

Από το Car&Driver

Έχω ανέβει,συνεπιβάτης,σε Dax ούτε θυμάμαι πόσες φορές.Κι άλλες τόσες έχω κατέβει για σπρώξιμο!!! :lol: :lol:
Απίστευτες εποχές!!!
Φίλος μου που πήγαινε με το Daxaki του σε επαρχιακό δρόμο,πέρασε δίπλα του νταλίκα πατημένη,τον σήκωσε στον αέρα και προσγειώθηκε σε παρακείμενο αρδρευτικό αυλάκι!
Τα είδε όλα!!!!!!!
peace - unity - love and have some off road fun!!!
Άβαταρ μέλους
TAKIS L.
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Malatesta Cobra
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: Mad-KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O...γειά σας σύντροφοι
Name: ΤΑΚΗΣ Λ.

Re: Καθώς κυλά ο χρόνος: DAX 70

Δημοσίευσηαπό sumi » Κυρ Φεβ 02, 2014 6:23 pm

Φοβερές αναμνήσεις......!!!!!!
Τάκη μας πήγες φοβερή βόλτα ρε φίλε!!!
sumi
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: BF Goodrich
Διάσταση ελαστικών: 225Χ75Χ16
Suspension: custom
Εργάτης: Ναι
Name: Μιχάλης

Δημοσίευσηαπό SELECTOR » Κυρ Φεβ 02, 2014 7:38 pm

Όμορφη ανάμνηση....άλλα χρόνια. :clap: :clap: :clap: :clap:
GV 1,6 3d 2005
SELECTOR
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: go12
Suspension: Μαμα
cb: Όχι
Name: ΜΑΚΗΣ

Δημοσίευσηαπό Kalavritara » Κυρ Φεβ 02, 2014 7:58 pm

'Α ρε Τάκη, all time classic :!: Να το χαίρεσαι (και να το φέρνεις να κάνει παρέα με την CB μου του 1976 ;-) )
"Vitara 1.6 1997 16v και New Vitara 1600 Diesel Allgrip Auto , παππούς και εγγονός στο ίδιο garage "
Άβαταρ μέλους
Kalavritara

Λάστιχα: Viking
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: normal
Name: Takis

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Κυρ Φεβ 02, 2014 8:08 pm

Όοοχι ρε φίλε,εσύ ήσουν άρχοντας 8) :clap: :clap: :clap:

Εμείς μάθαμε με chappy :dance: :dance:
chappy.jpg
chappy.jpg (711.03 KiB) 5374 προβολές
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Κυρ Φεβ 02, 2014 8:33 pm

Που το θυμήθηκες.....ιστορίες απο την νιότη μας :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ » Δευτ Φεβ 03, 2014 4:56 pm

Απο ενα τσαπι ξεκινησε αυτη η τεραστια αγαπη μου για τα μηχανακια :dance:
Το εκλεβα οταν ημουν 13 χρονων απο εναν θειο μου και εκανα βολτες μεσα σε μια τεραστια αυλη που ειχαι στο σπιτι του την ωρα που αυτος ετρωγε και μετα κοιμοταν για μεσημερι :shhh:
Και ποτε δεν θα ξεχασω την μερα που εγηνα 16 και εβγαλα διπλωμα και με ελεγαν οι γονεις μου διπλωμα εβγαλες μηχανακι δεν σε περνουμε και εγω ειχα αγορασει ιδι κρανος και ειχα μαζεψει και τα λεφτα για να το αγορασω ;-)
Η συνεχεια λιγο πολυ ειναι γνωστη σε ολους :whip:
Και απο τοτε εχω την τιμη να ανηκω στην οικογενεια των μοτοσικλετιστων :dance: :dance: :dance:
Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται!!!
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

Λάστιχα: NANKANG 205/80/16 MT
Διάσταση ελαστικών: 225
Suspension: +6cm KYB,αποστατες
Aka: ΚΑΣΤΟΡΑΣ
Name: ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τρί Φεβ 04, 2014 10:06 am

Ωραίο το άρθρο σου Τάκη!!
Μα για να πω την αλήθεια, προσωπικά ποτέ δεν το συμπάθησα και το κοίταζα απλώς λοξά, το μάτι μου από μικρός κόζαρε μεγάλες μοτοσυκλέτες εξού και η πρώτη μου ήταν 200cc
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τρί Φεβ 04, 2014 12:18 pm

Άψογα αυτά τα μηχανάκια!!! Πολύ μ'αρέσουν για να κυκλοφορώ μέσα στην περιοχή μου :mrgreen: :mrgreen:

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τρί Φεβ 04, 2014 3:10 pm

Εκτός από τα chappy, δεν υπήρχαν και κάτι chally ρε παιδιά; :think: :think:
Δεν είχα ποτέ μου δίτροχο, αλλά τα έβλεπα να κυκλοφορούν κατά κόρον κι έμοιαζαν στο chappy. Άλλη μάρκα ήταν; :think:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τρί Φεβ 04, 2014 3:54 pm

HONDA ήταν ;-)
416753a.jpg
416753a.jpg (47.39 KiB) 5282 προβολές
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό char » Τρί Φεβ 04, 2014 8:45 pm

Τι όμορφες αναμνήσεις μου ξυπνήσατε! :D

1976!
Αφού βαρέθηκε ο πατέρας μου να του "κλέβω" το Zundapp, κάθε φορά που έπεφτε για ύπνο το μεσημέρι, έδωσε την συγκατάθεσή του για να πάρω το πρώτο μου "μηχανάκι", συμπληρώνοντας και τα χρήματα που μάζεψα δουλεύοντας το καλοκαίρι!!! :shifty:
HONDA z50j.
Το πρώτο "δικό μου" μηχανάκι! :dance:

Honda z50j.JPG
Honda z50j.JPG (44.78 KiB) 5273 προβολές
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό Kalavritara » Τρί Φεβ 04, 2014 11:00 pm

char έγραψε:Τι όμορφες αναμνήσεις μου ξυπνήσατε! :D

1976!
Αφού βαρέθηκε ο πατέρας μου να του "κλέβω" το Zundapp, κάθε φορά που έπεφτε για ύπνο το μεσημέρι, έδωσε την συγκατάθεσή του για να πάρω το πρώτο μου "μηχανάκι", συμπληρώνοντας και τα χρήματα που μάζεψα δουλεύοντας το καλοκαίρι!!! :shifty:
HONDA z50j.
Το πρώτο "δικό μου" μηχανάκι! :dance:

Honda z50j.JPG

Άλλο ένα έργο τέχνης (και σχεδίασης) για πάντα Νικόλα ;-) Εγώ το έχω βάλει το μηχανάκι σου στο μάτι... εδώ και 40 χρόνια, και αν το πετύχω άψογο original και σε καλή τιμή (κάτω από 1500€) -δύσκολα :???: - θα το χτυπήσω όσο χρονών και νάμαι :ugeek:

Το'χεις ακόμα :?:
"Vitara 1.6 1997 16v και New Vitara 1600 Diesel Allgrip Auto , παππούς και εγγονός στο ίδιο garage "
Άβαταρ μέλους
Kalavritara

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Τρί Φεβ 04, 2014 11:31 pm

Μπόμπος για πάντα! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Γνήσια τα έχω δει να πουλιούνται και 2500 χιλιάρικα :shock:

Είχαν βγάλει και κινέζικο(cheetah νομίζω λέγονταν) κοντά στα 700-800 αλλά μούφαααα :snooty:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό Kalavritara » Τετ Φεβ 05, 2014 12:20 am

Vasilis έγραψε:Μπόμπος για πάντα! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Γνήσια τα έχω δει να πουλιούνται και 2500 χιλιάρικα :shock:

Είχαν βγάλει και κινέζικο(cheetah νομίζω λέγονταν) κοντά στα 700-800 αλλά μούφαααα :snooty:

Skyteam τα λένε Βασίλη, πήραν τα δικαιώματα από την BIG H, τα βγάζουν με μπροστινό δισκόφρενο, 125cc αμπραγιάζ στο δεξί και 10 άλογα ;-) Ένα χιλιάρικο έχουν και πολλοί τα παίρνουν, ξηλώνουν το δισκόφρενο, μοντάρουν κινητήρα Η από παπιά, βάφουν το ντεπόζιτο στα χρώματα του Ζ, αλλά τελικά έχουν μαϊμουδάκια :mrgreen:
4544783_0_b.jpg
4544783_0_b.jpg (335.44 KiB) 2322 προβολές
Άβαταρ μέλους
Kalavritara

Επόμενο

Επιστροφή στο Παρουσιάσεις οχημάτων

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης