Καλησπέρα σας
Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω εδώ και έναν χρόνο.
Όταν με στριμμένο το τιμόνι προσπαθώ να ανέβω ένα μικρό εμπόδιο (σμαρακι, χαμηλο πεζοδρομιο, ραμπα σε πεζοδρομιο) το αμάξι την ώρα που τσουλάει κάνει ένα θορυβο κρα - κρα - κρα
οχι καρακαξα :) αλλά σαν να πηδάνε τα δόντια σε γρανάζι.
Το είχα παει στην suzuki στον Κηφισσο που οι τέχνικοι το εξέτασαν αλλα δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα
Όταν του εξήγησα στον μηχανικό πότε συμβαίνει το πρόβλημα, κάναμε βόλτα το αμάξι και άκουσε και αυτό το πρόβλημα μου έδωσε την εξής απάντηση που δεν μου φαίνεται και πολύ σωστή.
"Επειδή το αυτοκίνητο το έχεις καθαρίσει πολύ καλά (μηχανή και απο κάτω) έχει φύγει το λιπαντικό που υπήρχε σε κάποια silentblock (ή κατι τετοίο αλλα ήταν κάθετα )
οταν το στρίβεις και και προσπάθεις να ανέβεις κάποιο εμπόδιο στρεβλώνει το σασί και ο θορύβος είναι απο τους συνδέσμους που τρίζουν (κάτι τετοιο τελος παντων δεν θυμάμαι καλά)
Αυτό που έκανε ήταν να ρίξει σε όλα τα μέρη που είναι στα αμορτισέρ - συνδέσμους κάποιο λιπαντικό αλλα δεν είδα κάποια βελτίωση
Επίσης κανα δυο φορές αντί να κάνει τον ήχο κρα-κρα-κρα έκανε έναν δυνάτο ήχο σαν να χτύπησαν 2 μέταλλα και ο θόρυβος ήταν πολύ δυνάτός.
Μην με περάσετε για τρέλο απλα με ενησυχεί μην πάθω καμια ζημια και τρεχώ, δεν το βρίσω λογικό σε αυτοκινητο off-road να καβαλάς ένα σαμαράκι και
να χτύπαει.
Ευχαριστώ
Δημήτρης