Περίεργος θόρυβος όταν με στριμμένο το τιμόνι

Περίεργος θόρυβος όταν με στριμμένο το τιμόνι

Δημοσίευσηαπό DimitrisV » Τρί Φεβ 18, 2014 6:52 pm

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω εδώ και έναν χρόνο.
Όταν με στριμμένο το τιμόνι προσπαθώ να ανέβω ένα μικρό εμπόδιο (σμαρακι, χαμηλο πεζοδρομιο, ραμπα σε πεζοδρομιο) το αμάξι την ώρα που τσουλάει κάνει ένα θορυβο κρα - κρα - κρα
οχι καρακαξα :) αλλά σαν να πηδάνε τα δόντια σε γρανάζι.

Το είχα παει στην suzuki στον Κηφισσο που οι τέχνικοι το εξέτασαν αλλα δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα
Όταν του εξήγησα στον μηχανικό πότε συμβαίνει το πρόβλημα, κάναμε βόλτα το αμάξι και άκουσε και αυτό το πρόβλημα μου έδωσε την εξής απάντηση που δεν μου φαίνεται και πολύ σωστή.

"Επειδή το αυτοκίνητο το έχεις καθαρίσει πολύ καλά (μηχανή και απο κάτω) έχει φύγει το λιπαντικό που υπήρχε σε κάποια silentblock (ή κατι τετοίο αλλα ήταν κάθετα )
οταν το στρίβεις και και προσπάθεις να ανέβεις κάποιο εμπόδιο στρεβλώνει το σασί και ο θορύβος είναι απο τους συνδέσμους που τρίζουν (κάτι τετοιο τελος παντων δεν θυμάμαι καλά)

Αυτό που έκανε ήταν να ρίξει σε όλα τα μέρη που είναι στα αμορτισέρ - συνδέσμους κάποιο λιπαντικό αλλα δεν είδα κάποια βελτίωση

Επίσης κανα δυο φορές αντί να κάνει τον ήχο κρα-κρα-κρα έκανε έναν δυνάτο ήχο σαν να χτύπησαν 2 μέταλλα και ο θόρυβος ήταν πολύ δυνάτός.

Μην με περάσετε για τρέλο απλα με ενησυχεί μην πάθω καμια ζημια και τρεχώ, δεν το βρίσω λογικό σε αυτοκινητο off-road να καβαλάς ένα σαμαράκι και
να χτύπαει.

Ευχαριστώ
Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
DimitrisV
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: Grabber AT2 General
cb: Όχι
Name: Δημητρης

Re: Περίεργος θόρυβος όταν με στριμμένο το τιμόνι

Δημοσίευσηαπό libero » Τρί Φεβ 18, 2014 7:22 pm

Αυτό το παθαίνεις όταν είσαι με τετρακίνηση; Εγώ που είχα μόνο το δεύτερο ήχο που λες και μου ακούγεται λίγο μετά το κούμπωμα του διαφορικού στο 4H έφτασα στο συμπέρασμα με τον μηχανικό ότι έχει κουρδίσει το διαφορικό.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Name: Lefteris

Δημοσίευσηαπό doc78 » Τρί Φεβ 18, 2014 7:42 pm

Αν στο κανει γενικα οταν στριβεις τιμονι ισως θες μπιλιοφορο αν οχι ισως κανα ζαμφορακι ,παντως κατι εκει απο εμπροσθιο συστημα κοιταξε το μην τ αφηνεις :!: :!: :!: :!: :!:
Άβαταρ μέλους
doc78
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: cooper discover atr
Suspension: kyb
Name: Γιαννης

Δημοσίευσηαπό ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ » Τετ Φεβ 19, 2014 10:24 am

Με καθε επιφυλαξη λογο το οτι δεν το εχω ακουσει :!: :!:
Ειχα ενα παρομοιο προβλημα με εναν πελατη μου στο συνεργειο μου με ενα βιταρα 1,6 3d , αλαξαμε τα χαμπ (πλιμνες) και ολα οκ :clap:
Κοιτα μιπος καποια πλιμνη θελει πεταμα :think: και αν δεν εχεις χειροκινητες γνωμη μου να βαλεις :geek:
Εγω πιστευω πως απο εκει ειναι ο θοριβος γιατι κατι παρομοιο εχει ξανα αναφερθει εδω μεσα αλα δεν μπορω να βρω το ποστ :think:
Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται!!!
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: NANKANG 205/80/16 MT
Διάσταση ελαστικών: 225
Suspension: +6cm KYB,αποστατες
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: ΚΑΣΤΟΡΑΣ
Name: ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευσηαπό DimitrisV » Τετ Φεβ 19, 2014 11:41 am

Καλημερα σας και σας ευχαριστω για τις πληροφορίες.

Δημοσίευση από libero » Τρί Φεβ 18, 2014 6:22 pm

Αυτό το παθαίνεις όταν είσαι με τετρακίνηση; Εγώ που είχα μόνο το δεύτερο ήχο που λες και μου ακούγεται λίγο μετά το κούμπωμα του διαφορικού στο 4H έφτασα στο συμπέρασμα με τον μηχανικό ότι έχει κουρδίσει το διαφορικό.

Οχι δεν μου το κανει στο 4Χ4 το όποιο μπαινει σπάνια και για ελάχιστα μέτρα (300μ). Στο 4Χ4 δεν το έχω ακούσει ποτέ να το κάνει.
παλαιότερα επειδή δεν γνώριζα όταν χρειαζόταν να βάλω το 4Χ4 έβαζα και τα αργά και έκανα αυτή την απόσταση (~300μ) η διαδρομή
όμως είχε στροφές και μετα έμαθα ότι με αργά δεν ειναι καλό να στρίβεις το τιμόνο και φοβάμαι μηπώς εκει έγινε κάποια ζημια.

Δημοσίευση από ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ » Τρί Φεβ 18, 2014 6:42 pm

Αν στο κανει γενικα οταν στριβεις τιμονι ισως θες μπιλιοφορο αν οχι ισως κανα ζαμφορακι ,παντως κατι εκει απο εμπροσθιο συστημα κοιταξε το μην τ αφηνεις :!: :!: :!: :!: :!:

Όχι πάντα μόνο όταν με στριμμένο το τιμόνι ανεβαίνω και κάποιο μικρό εμπόδιο (ράμπα- σαμαράκι - πεζοδρόμιο)

Με καθε επιφυλαξη λογο το οτι δεν το εχω ακουσει :!: :!:
Ειχα ενα παρομοιο προβλημα με εναν πελατη μου στο συνεργειο μου με ενα βιταρα 1,6 3d , αλαξαμε τα χαμπ (πλιμνες) και ολα οκ :clap:
Κοιτα μιπος καποια πλιμνη θελει πεταμα :think: και αν δεν εχεις χειροκινητες γνωμη μου να βαλεις :geek:
Εγω πιστευω πως απο εκει ειναι ο θοριβος γιατι κατι παρομοιο εχει ξανα αναφερθει εδω μεσα αλα δεν μπορω να βρω το ποστ :think:

Είναι αυτόματες.

Έχετε να προτείνετε (εστώ και με PM ) κάποιο συνεργείο κατα προτίμηση σε Δυτικά Προάστεια ή κάπου σχετικά κοντά

Ευχαριστώ
Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
DimitrisV
4x4 Regular member
4x4 Regular member

Λάστιχα: Grabber AT2 General
Name: Δημητρης

Δημοσίευσηαπό char » Τετ Φεβ 19, 2014 3:01 pm

Θα έλεγα να ξεκινήσεις με έναν καλό έλεγχο και σύσφιξη όλου του μπροστινού συστήματος.
Ρίξε και μιά προσεκτική ματιά σε όλες τις αρθρώσεις και τις βάσεις στήριξης της αντιστρεπτικής.

Συνεργείο στα Δ. Προάστια, εκτός της αντιπροσωπίας στον Κηφισό, δεν ξέρω.
Εγώ θα το πήγαινα στον GEORGE.B να το δει.
Θα σου σύστηνα να του στείλεις . ;-)
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό libero » Τετ Φεβ 19, 2014 3:21 pm

DimitrisV έγραψε:Οχι δεν μου το κανει στο 4Χ4 το όποιο μπαινει σπάνια και για ελάχιστα μέτρα (300μ). Στο 4Χ4 δεν το έχω ακούσει ποτέ να το κάνει.
παλαιότερα επειδή δεν γνώριζα όταν χρειαζόταν να βάλω το 4Χ4 έβαζα και τα αργά και έκανα αυτή την απόσταση (~300μ) η διαδρομή
όμως είχε στροφές και μετα έμαθα ότι με αργά δεν ειναι καλό να στρίβεις το τιμόνο και φοβάμαι μηπώς εκει έγινε κάποια ζημια.

OK αλλά έδωσες πληροφορία που σαλεύει...Καλά θα κάνεις να ακούσεις συμβουλές από μέλη που είναι τεχνικοί και μάστορες με εμπειρία αλλά εδώ υπάρχει το εξής θέμα. Εμένα το πρόβλημα αυτό μου παρουσιάστηκε λίγο καιρό αφότου κάποιος έξυπνος χρησιμοποίησε στο αυτοκίνητο 4L για μεγάλη απόσταση μόνο και μόνο για να μη ζορίζει τον συμπλέκτη. Οπότε υποθέτω πως εκεί έγινε η ζημιά και φυσικά κούρδισε. Συνέπεια αυτού σε συνάρτηση με το γεγονός ότι κι εσύ λες πως έβαζες 4L για κάποιο χρονικό διάστημα είναι να επιμείνω ότι ίσως έχεις κάποιο τέτοιο θέμα.

Υ.Γ. Για την ιστορία, βλέπω ότι εσύ έχεις Vitara 1.6 ενώ εγώ είμαι με GV 1.6 οπότε ίσως και να υπάρχουν διαφορές στις ευαισθησίες και στις συμπεριφορές των δύο οχημάτων. Γι αυτό καλύτερα κράτα το μικρό καλάθι σε ότι λέω εγώ και πληροφορήσου πιο αναλυτικά από τους τεχνικούς του φόρουμ.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Name: Lefteris

Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες