από triptec » Σάβ Σεπ 15, 2012 7:54 pm
Απο τις αρχές ιουλίου το vitara μου κάνει το εξής πρόβλημα, καθώς οδηγάω σε πορεία και κόβω σε κάποιο στενό για να ελέγξω μόλις ξαναπατήσω το γκάζι για να φύγω κάνει ενα κόμπιασμα σαν να πνίγετε και μετά απο 2-3 δεύτερα αρχίζει να επιταχύνει, επίσης όταν είμαι σε μεγάλο δρόμο και πατάω για να κάνω προσπέραση ξάνα το ίδιο πάλι κομπιάζει σαν κάτι να προσπαθεί να το κρατήσει χαμηλά και μετά απο λίγο επιταχύνει αλλά οχι με τον ρυθμό και τη δύναμη που είχε παλαιότερα. Καθώς το μπέρδεμα έδινε και έπερνε το πήγα στο μηχανικό ο οποιός όμως δε βρήκε κάτι, όπως περίμενα γιατί, χωρίς ταχύτητα μέσα μαρσάρει κανονικά, ούτε καυσαέρια ούτε κατανάλωση παραπάνω.
Το πρόβλημα όσο πάει και μεγαλώνει και αρχίζει να δουλέυει που και που σαν τρικύλινδρο, θεώρησα οτι είναι τα μπουζί, αν και δεν ήταν σε χλμ αλλαγής, αλλά και που τα άλλαξα πάλι τα ίδια.
Ανοίγω βράδυ το καπό και βλέπω τους σπινθήρες να πηδάνε απο μπουζοκαλώδιο σε μπουζωκαλώδιο και στο καπάκι των βαλβιδών, παραγγέλνω μπουζοκαλόδια 5star γιατί άκουσα καλά σχόλια και επίσης τα παλιά τα είχα μόνο 2 χρόνια που τα ξαναάλλαξα, αμέσως το δούλεμά του έστρωσε και εχω ενα ριλαντί αθόρυβο χωρίς ρεταρίσματα και στα ψηλά δεν ακούω πλέον τα πυράκια να βαράνε.
Το αρχικό πρόβλημα όμως παραμένει..
Στις διακοπές ενα πρωινό, που λέει και τραγουδάκι, το ρελαντί τέλειο αλλά μόλις πάταγα γκάζι μπέρδευε και έσβηνε, μου το έκανε για 5 λεπτά περίπου και μετά δούλεψε αλλά όπως πριν.
Αλλάζω δοκιμαστικά το λουφτερ με του πατέρα μου που έχει το grand το παλιό αλλά καμία διαφορά οπότε αποκλείεται.
Και αφου σας κούρασα τα μάτια με το τόσο μεγάλο ποστ ζητάω τα φώτα σας, κάθε άποψη ευπρόσδεκτη..
Υ.Σ.
Για ανέβω πάνω απο τα 120χλμ/ωρα πρέπει να εχω μεγάλη υπομονή και βοήθεια απο κατηφόρα και άνεμο.
VIT' 1.6, '00, JLX, 5D
Καλό ταξίδι παναγιώτη..