από manman » Δευτ Μάιος 07, 2012 8:09 pm
Φίλοι μου, σας παραθέτω και την δική μου εμπειρία:
Μετά από πολύ ψάξιμο αποφάσισα να τοποθετήσω στο Vitara μου σύστημα υδρογονοκίνησης.
Κατέληξα στο σύστημα γνωστής εταιρείας του χώρου, και η τοποθέτηση έγινε από τον τοπικό αντιπρόσωπο, την Μεγάλη Τετάρτη
το απόγευμα. Κόστος μαζί με την τοποθέτηση: 700Ε τα οποία και κατέβαλλα στον εγκαταστάτη μετρητοίς.
Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ επιβιβάζομαι με την οικογένεια μου στο πλοίο, για να περάσουμε Πάσχα στην Καστοριά, από όπου είναι η σύζυγος μου.
Μεγάλη Παρασκευή πρωί ξεκινάμε το ταξίδι τέσσερα άτομα με τις αποσκευές μαςαπό τον Πειραιά. Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής μέχρι την Καρδίτσα, πρόσεχα υπερβολικά θα έλεγα
την χρήση του γκαζιού. Σχεδόν σαν να είχα ένα αυγό κάτω από το πεντάλ.
Πρώτη στάση στην Καρδίτσα για ανεφοδιασμό, και η κατανάλωση, μετά από 376 χλμ, μετρήθηκε σε 8.02 λίτρα ανά 100 χλμ. Μπράβο λέω, ακόμα δεν το δοκίμασα και πήγε τόσο;
Σημειωτέων ότι η μέση κατανάλωση μετρημένη ήταν 8.85 λίτρα στα 100.
Αφιξη στην Καστοριά το απόγευμα, ξανά γέμισμα και η κατανάλωση στο 8.5 λίτρα στα 100. Για να είμαι ειλικρινής, άρχισα να στραβώνω, αλλά δεν το βάζω κάτω και συνεχίζω την προσπάθεια
για όλο το διάστημα της παραμονής μου εκεί.
Επιστρέφουμε στα Χανιά την Παρασκευή 19 Απριλίου και μετά από 1900 χιλιόμετρα, η μέση κατανάλωση ήταν 8.40 λτ. Εκεί πραγματικά στράβωσα άσχημα, βρίσκω τον εγκαταστάτη, και ο άνθρωπος ήρθε την ίδια μέρα και έκανε μια ρύθμιση στην τάση της κυψέλης, και κατά τα λεγόμενα του θα έφτιαχνε.
Μην σας ζαλίζω άλλο, μετά από 3400 χλμ, η μέση κατανάλωση μειώθηκε στο 8.45 λτ, από 8.85
Σήμερα το μεσημέρι αφαιρέθηκε η συσκευή από το αυτοκίνητο, και πήρα τα χρήματα μου πίσω.
Το αυτοκίνητο μου είναι Vitara wagon μοντ. 2005 αγορασμένο καινούργιο από την Auto Profit τον Μάρτιο του 2005, και αυτή την στιγμή έχει 230.000 χιλιόμετρα.
Το συμπέρασμα μου μετά από αυτή την περιπέτεια; μάλλον δεν αξίζει. Δεν ξέρω αν με λίγο ψάξιμο μπορούσε να κάνει ότι υπόσχεται, αλλά φίλοι μου ειλικρινά δεν άντεχα
άλλο και δεν αντέχω από δω και πέρα οικονομικά να πειραματίζομαι. Η χρήση που κάνω στο αυτοκίνητο είναι μεγάλη λόγω επαγγέλματος, και με 2 Ευρώ κόστος βενζίνης θα πρέπει να βρώ εναλλακτική
Μάλλον να καταλήξω σε υγραέριο και όπου πάει.