Πρώτη στάση στο συνεργείο τον Απρίλιο του 2013 και Αρχίζοντας από τα πιο βασικά αλλάζω ατέρμονα μαζί με τα υγρά του, σιαγώνες πίσω φρένων, κυλινδράκια πίσω φρένων, τακάκια μπροστά, ρυθμίζω χειρόφρενο και αλλάζω και τον μηχανισμό του παράθυρου του οδηγού. Ακόμα όμως το αμάξι νιώθω ότι θέλει πράγματα...
Μετά φεύγω για τις σπουδές και γυρίζω αρχές καλοκαιριού που βάζω πάλι μπρος για το εγχείρημα του να το κάνω άψογο και να το κρατήσω για πάντα. Και θα το κάνω!
Άρχισα από το να ράψω ένα κομμάτι της κουκούλας που το έκανε η μάνα ευτυχώς γιατί ο κουκουλάς νόμιζε ότι θα ράψει καμιά Bentley και συνέχισα με το να βρω ένα πορτάκι ρεζερβουάρ να βάλω πάνω γιατί ήταν αμαρτία να κυκλοφορώ με ταινίες πάνω στο αμάξι. Βρήκα ένα τρακαρισμένο και του το τσίμπησα. Ήταν κόκκινο αλλά με μια αγορά ταινίας από ebay φτιάχτηκε.
Μετά έβαζα βενζίνη και μου μύριζε πάρα πολύ ώσπου έπεσα από κάτω και ο σωλήνας της βενζίνης ήταν τρύπιος και έχανε από εκεί κατά την διάρκεια της πλήρωσης. Έφαγα τον κόσμο να βρώ και δεν έβρισκα πουθενά. Άσχετα από αυτό μια μέρα στην δουλειά είδα παραφλού κάτω από το αμάξι. Με τα πολλά το παρατηρώ λίγο όλο τον καιρό και βλέπω πως δακρύζει μια σωλήνα και έχει κάνει όλο το μηχανοστάσιο κ@λ0ς, έτσι όπως στάζει.
Σκάει ο μισθός μαζί με κάτι bonus οπότε λέω ευκαιρία να το πάω να το τσεκάρουν και να το φτιάξουν. Πάω... ε ρε τι το ήθελα πάλι...
Το σηκώνει στο αναβατόριο και αρχίζει την ίδια λίστα που μου έλεγε και παλιά...
Στεγανοποίηση σαζμάν και άνοιγμα να δούμε τί και πως, βάσεις σασμάν γιατί η αριστερή είναι κομμένη, τσιμούχα στροφάλου, τσιμουχα εκκεντροφόρου, τρόμπα νερού, κολάρο καλοριφέρ και σταυρούς. Όλα αυτά με μια ματιά τσάκα τσάκα. Το αφήνω το Βιταράκι, παίρνω το picanto και αρχίζω να γυρίζω.
Με τα πολλά με παίρνει το βραδάκι και μου λέει μια τιμή που δεν έφτανε ο μισθός με τα bonus και του λέω τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει και τι μπορούμε να αφήσουμε. Μου έκανε μια πρόταση αλλά επειδή δεν θέλω "να χρωστάω" αρνήθηκα και είπα ας τα κάνουμε σιγά σιγά. Έτσι άλλαξα σωλήνα βενζίνης που δεν έβρισκαν ούτε αυτοί μεταχειρισμένο, σωλήνα του νερού και βάλαμε και παραφλού. Του ρίξαν και ένα ωραίο πλύσιμο και το τσίμπησα πίσω.
Αυτά. Θα σας βάλω και φωτογραφιούλες αύριο και ότι γίνεται στο αμάξι πλέον θα μπαίνει σε αυτό το πόστ.

Ότι και να γίνει πλέον έχει γίνει χόμπυ μου. Λίγο ακριβό για το πορτοφόλι μου ακόμα, αλλά το κατα δύναμη. Όταν με είδε ξενερωμένο ο μάστορας, μου είπε ότι άπαξ και το φέρουμε στα καλά του, θα πετάει μετά. Και έφυγα χαρούμενος από το συνεργείο