Από τα παράξενα καλούδια του αυτοκίνητου μου (παρόλο που δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ) είναι το remote control με infrared Led. Μεταξύ των λυχνιών για διάβασμα είδα το αντικείμενο των πιο κάτω φωτογραφία.
Και είπα να δω τι είναι αυτό . Αφού το αφαίρεσα :
Remote02.jpg (62.09 KiB) 2231 προβολές
Και το άνοιξα :
Remote03.jpg (64.23 KiB) 2231 προβολές
Remote04.jpg (65.49 KiB) 2231 προβολές
Το ολοκληρωμένο στην πλακέτα είναι ένας μικροεπεξεργαστής για αποκωδικοποίηση των σημάτων που παίρνει από τα Leds. Πάνω του πηγαίνουν 3 καλώδια +12V / Ground και το άλλο είναι η έξοδος που δεν ανακάλυψα που πηγαίνει . Το ότι είναι τηλεχειρισμός για το όχημα το βρήκα από ένα Ρωσικό service manual άλλα ως εκεί.
Remote05.jpg (64.05 KiB) 2231 προβολές
Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει εκ πείρας
lss_00 έγραψε:το άλλο είναι η έξοδος που δεν ανακάλυψα που πηγαίνει . Το ότι είναι τηλεχειρισμός για το όχημα το βρήκα από ένα Ρωσικό service manual άλλα ως εκεί.
Πηγαίνει στο κεντρικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα των πορτών Είχα και στο παλιό μου Clio τέτοιο διαολάκι για άνοιγμα με το κλειδί (και όχι με συναγερμό). Και αν εσένα το κλειδί δεν έχει κουμπί επάνω του, μάλλον σου λείπει το τηλεχειριστήριο Αν έχεις συναγερμό έτσι κι αλλιώς και δεν έχεις το τηλεχειριστήριο (της φωτογραφίας), καλύτερα να το αποσυνδέσεις το διαολάκι, μήπως και κανάς κλέφτης με κάποιο τρόπο στείλει σήμα και σου ανοίξει τις πόρτες
Δεν πηγαίνει στο κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου διότι αυτό το σύστημα το αφαίρεσα και εγκατέστησα ένα άλλο που έφερα από το ebay ( 15 ευρώ με 2 τηλεχειριστήρια) που ήταν πιο φθηνό από το να ψάχνω για το δικό του τηλεχειριστήριο . Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να βάλω οδηγίες πως το έκανα .
Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει εκ πείρας
Το αμάξι μου είναι καθαρόαιμο γιαπωνέζικο κατασκευασμένο για την αγορά της Ιαπωνίας και το εισήχθηκε στην Κύπρο δεύτερο χέρι (σε μένα τρίτο ) κατασκευασμένο το 1997 ένα μήνα πριν βγει το Grand Vitara και γι’αυτό έχει πολλά παράξενα .