makis4711 έγραψε:Παιδιά καλησπέρα. 1)Εχω ένα vitara 1.6 long 5d το jlx (2006) ισπανικό το οποίο έχει από τη μάνα του αυτόματες πλύμνες. 2)Θέλω να ρωτήσω ποιά η διαφορά στην εμπλοκή και απεμπλοκή του 4χ4 (αργό και γρήγορο) σε σχέση με τις απλές μηχανικές. Απ΄οτι γνωρίζω εγώ πρέπει για να απεμπλακεί το 4χ4 να κάνω μερικά βήματα όπισθεν. 3)Και πώς καταλαβαίνω ότι έχει απεμπλακει και δεν εξακολουθεί να είναι μπλοκαρισμένο( εκτός από το φωτάκι στο ταμπλό που σβήνει). 4)Η γνώμη σας είναι ότι οι μηχανικές είναι πιό αξιόπιστες από τις αυτόματες; 5) Και αν ναί γιατι η Suzuki δεν έβαζε μηχανικές με χαμηλότερο κόστος και προσφέρει το αυτοκίνητο με αυτόματες. Μην σας ξαφνιάζει το έτος 2006 ήταν τα τελευταία που ήρθαν στην Ελλάδα (στοκ από σφακιανάκη )
1)Καλοτάξιδο Μάκη.
2)Απάντησες μόνος σου...ακριβώς αυτό ισχύει για τις αυτόματες "Αδρανείας" που έχεις ενώ για τις χειροκίνητες δες εδώ
viewtopic.php?f=12&t=4496&start=0 ,Διάβασε από την αρχή και πιστέυω ότι θα κατανοήσεις πλήρως τον τρόπο λειτουργίας εμπλοκής-απεμπλοκής της χειροκίνητης πλύμνης.
3)Βασικά αφού κάνεις όπιστεν η μόνη αξιόπιστη λύση για να είσαι 100% σίγουρος είναι να κατέβεις και να τσεκάρεις τα ημιαξόνια με το χερι αν γυρνάνε ελεύθερα.Από εκεί και πέρα αν η μία από τις δύο πλύμνες μείνει για κάποιο λόγο κλειδωμένη τότε σιγουρα θα τοκαταλάβεις γιατί θα σε τραβάει το όχημα.
(Εχει τύχει να προλκηθεί ατύχημα σε φίλο σε εξόρμηση παλιά γιατί νόμιζε ότι οι πλύμνες είχανε μπλοκάρει ενώ η μία ΔΕΝ είχε κλειδώσει με αποτέλεσμα σε εμπόδιο-ανηφόρα να την γλιτώσει με 3 τούμπες ραγισμένο μοτερ και αχρηστη καμπίνα χωρίς ο ίδιος να πάθει το παραμικρό(ευτηχώς).
4)Για εμένα με κλειστά μάτια χειροκίνητες πλύμνες.
α)εχεις κοντά μόνο πίσω αν το θελήσεις
β)πάντα είσαι 100% σίγουρος ότι είναι κλειδωμένες η ξεκλείδωτες και μπορείς να το τσεκάρεις ανά πάσα στιγμή.
γ)ο μηχανισμός τους είναι πολύ απλός και μπορείς να επέμβεις εύκολα
δ)όπως το ανέφερες είναι πολύ πιο φτηνές.
5)Ποιος σου είπε ότι μια εταιρία θέλει την καλύτερη-ανθεκτικότερη λύση στο ελάχιστο κόστος??Επίσης τότε θυμάμαι το διαφημίζανε ως εξέλιξη της χειροκίνητητης και σαν πιο άνεση για τον οδηγό να μη χρειάζεται να "βάζει χέρι".

"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."