Βασιλης rodos έγραψε:Να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου εχθές που χρειάστηκα βοήθεια με την δική μας την περίπτωση που κολλήσαμε στο περτούλι.. Επικοινώνησαμε με την ΠΟΒ και σε μια ώρα είχαμε ξεμπερδέψει.. Κάνουν φοβερή δουλειά και υπάρχει κόσμος που βοηθάει πάρα πολύ.. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για όλους πραγματικά.. Και στον σύλλογο χρυσομηλιας εννοείτε που ήρθε με το τέρατακι το Mercedes..
Το είδα και αυτό το συμβάν, πραγματικά έγινε πολύ γρήγορα και ο δικός σας απεγκλωβισμός.
Ευτυχώς είμαστε πολλοί και όλο και κάποιος θα βρεθεί να βοηθήσει.
Antonioz έγραψε::clap:
μπράβο Χρήστο, το είδα και γώ μύνημα αλλά ήμουν στην δουλεία..
Απορώ δεν μπόρεσε να βρεί κανένα τρακτερ να τον τραβήξει , ανάμεσα σε δυο χωριά ήταν αν κατάλαβα καλά.. δεν φαίνεται να είναι δύσβατο το σημείο
Το σημείο που κόλλησαν ήταν 45 λεπτά από το Κιλκίς και 1 ώρα από την Θεσσαλονίκη (63 χλμ).
Αυτοί μπήκαν σε ένα χωματόδρομο (κοντά στο χωριό Λαχανάς) που ήταν σχετικά στεγνός και μετά από περίπου 1 ώρα οδήγηση έφτασαν σε ένα σημείο που είχε πολύ λάσπη, σαν πολτός και βεντούζιασε το αμάξι από κάτω. Αυτοί δεν γνωριζαν την περιοχή. Δεν ήξεραν ότι αν συνέχιζαν για 5 χλμ (περίπου 10 λεπτά) θα έβγαιναν άσφαλτο.
Οπότε θεώρησαν ότι το αμάξι που θα έρθει να τους βγάλει, θα κάνει αυτήν την μία ώρα χωματόδρομο. Οπως καταλαβαίνεις δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να ψάξουν για τρακτερ γιατί θα έφτανε την άλλη μέρα το πρωι
Επιπλέον στο σημείο δεν είχε σήμα το κινητό και γύρισαν προς τα πίσω με τα πόδια μέχρι να πιάσει σήμα το κινητό τους, από όπου και κάλεσαν την ΠΟΒ.
Το όλο θέμα δεν το κοινοποίησα για να μου πείτε (προσωπικά εμένα) μπράβο.
Το κοινοποίησα με σκοπό να φανεί η εθελοντική δράση της ομάδας και να συμετάσχει περισσότερος κόσμος σε αυτό.
Προφανώς όλοι μας μπορεί να βρεθούμε σε μία τέτοια κατάσταση και να χρειαστούμε βοήθεια.
Επιπλέον να έχετε στο νου σας και την παροχή βοήθειας για μεταφορά των επιβατών.
Την ίδια ώρα που ήμουν εγώ σε αυτό το συμβάν, υπήρχε ακόμα ένα συμβάν στο Καταφύγι Πιερίας.
Εκεί υπήρξε ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε ένα βιτάρα. Όχι από μπαταρία (δεν πήρε μπρος ούτε με καλώδια).
Το αμάξι είχε 3 επιβάτες. Η θερμοκρασία ήταν στους -5 (στις 18:00) και είχε 20 πόντους χιόνι.
Η ΠΟΒ λοιπόν φρόντισε να στείλει ενα 4x4 για να πάρει τους ανθρώπους από το σημειο και το αμάξι θα πήγαινε κάποια άλλη μέρα ο ιδιοκτήτης να το πάρει με οδική.
Πιστεύω ότι ταξί δεν υπήρχε περίπτωση να πάει, μόνο όχημα της πυροσβεστικής ή της αστυνομίας.
Η επέμβαση του Απόστολου (με το άσπρο Wrangler) από την Κατερίνη ήταν άμεση αφού σε 45 λεπτά (από την ώρα που βγήκε το συμβάν δημόσια) ήταν στο σημείο και πήρε τους ανθρώπους.
Καταλαβαίνετε ότι με τέτοιες καιρικές συνθήκες (που το βράδυ θα χειροτέρευαν), το να κάτσεις έστω και μέσα στο αμάξι είναι πολύ δύσκολες εφόσον δεν παίρνει μπρος.