AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide
? Updates every 5 Seconds
Γεια σας Vitaraκιδες/κισσες!
Επιτρέψτε μου να καταθέσω την πρώτη μου σύντομη αξιολόγηση για το νέο μου όχημα, το Vitara Hybrid 2WD.
Πρόσφατα λοιπόν, έκανα μέσα σε δυο μέρες 1000 ασφάλτινα χιλιόμετρα και γεύτηκα καλύτερα το ποιόν του πάνω στις συνθήκες για τις οποίες επιλέχτηκε δηλαδή για εκδρομικό οικογενειακό αυτοκίνητο δρόμου.
Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το αυτοκίνητο μας δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και της άνεσης.
Αυτό όμως που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι επιτάχυνση - ακόμα και με ήδη αρκετή ταχύτητα, ήταν εντυπωσιακή.
Το τιμόνι στην άσφαλτο ήταν εξίσου εντυπωσιακό: ακριβές, στιβαρό μα ελαφρύ και νευρικό, όπως το προτιμώ.
--->Και τώρα λίγο γκρίνια<---
Αυτό που δεν με έχει ακόμα κερδίσει -και εδώ είμαι πολύ ανοιχτός στην συζήτηση- είναι
α) η υβριδικότητα.
Οι στιγμές που κατά το ταξίδι αξιοποιήθηκε η ηλεκτρική ενέργεια του ήταν ελάχιστες, τόσο που νόμιζα πως κάτι λάθος κάνω και για αυτό άλλωστε συμβουλεύτηκα το manual με το που επεστρεψα στην βάση μου.
Ωστόσο, επειδή και σύμφωνα με το manual δεν φαίνεται πως κάνω κάτι λάθος καταλήγω πως ο τίτλος Hybrid είναι μάλλον υπερφίαλος - πράγμα πολύ σύνηθες στην καπιταλιστική αγορά. Εντωμεταξύ οι παρατηρήσεις μου στην καθημερινή οδήγηση εντός πόλης είναι παρόμοιες, απλά είπα να τις μοιραστώ μετά από μία πιο αξιόλογη δοκιμασία.
β) το Cruise Control
Όσο και αν με βόλεψε στα συνεχόμενα χιλιόμετρα σε εθνικό δρόμο, υπήρξαν πολλές φορές που οι υπολογισμοί του δεν ήταν καλοί σε σχέση με την απόσταση από τον μπροστινό. Άλλωτε εντόπιζε με ευκολία το επερχόμενο εμπόδιο (αυτό συνέβαινε συνήθως στα συμβατικά σε ευθεία σύγκλιση) και άλλωτε τον εντόπιζε πολύ καθυστερημένα (π.χ στα φορτηγά). Ήθελε προσοχή εν ολίγοις, επ΄ουδενί δεν είναι χαλάρωση.
γ) Οι εσωτερικοί χώροι
Θεωρώ πως θα μπορούσαν να δώσουν λίγο παραπάνω προσοχή στον σχεδιασμό της εσωτερικής εργονομίας. Το ταμπλώ, παρόλο το μέγεθος του, δεν διαθέτει ούτε στο ελάχιστο ένα αξιοποιήσιμο σημείο για να εναποθέσεις κάτι. Αυτή την διακοσμητική φάσα για παράδειγμα, πόσο ανάγκη την έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο;