καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό κυριακος αθανασιου » Τετ Ιουν 22, 2011 9:18 am

τωρα με την κριση που δεν θα εχουμε να φαμε παρτε ενα χρησιμο ποστ :D :D :D
Καλλιεργώντας στην πόλη τα προϊόντα της φύσης (Από τον Ανδρέα Μπαρμπούτση)

Κάθε άνοιξη, τα μπαλκόνια πολλών πολυκατοικιών έχουν την όψη «κρεμαστών κήπων», που ομορφαίνουν την πόλη μας. Γλυσίνες και μπουκαμβίλιες αναρριχώνται σε ύψος πολλών ορόφων για να στολίσουν τους γκρίζους τοίχους, ενώ στους ακάλυπτους χώρους οι θάμνοι και τα δέντρα ανθίζουν χάρη στο φως του ήλιου και στις ελάχιστες φροντίδες μας.

Παράλληλα, χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν στην Αθήνα οι λαχανόκηποι της ταράτσας, τα μικρά μποστάνια που φιλοξενούνται σε λίγα τετραγωνικά, τα οπωροφόρα δέντρα που φυτεύονται μέσα σε μεγάλες γλάστρες στις βεράντες και η μικρή συλλογή από αρωματικά φυτά στο περβάζι της κουζίνας.

Η τάση αυτή ούτε καινούργια είναι, ούτε αποτελεί βέβαια ελληνική επινόηση. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μάλιστα, λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες το σύστημα των «κήπων κατανομής», με θαυμάσια αποτελέσματα. Πρόκειται για τη διανομή δημοσίων χώρων έναντι ελάχιστου ενοικίου σε οικογένειες, που καλλιεργούν σ’ αυτούς φρούτα και λαχανικά για την δική τους κατανάλωση.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, πάλι, αναπτύσσονται τα προγράμματα «αστικής αυτάρκειας», που προωθούν την παραγωγή της τροφής εντός των ορίων της πόλης. Τα σχετικά παραδείγματα είναι πολλά και πολύ ελπιδοφόρα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά: στο Βανκούβερ του Καναδά, που το κλίμα του είναι λιγότερο ευνοϊκό από εκείνο της Αθήνας για τέτοιου είδους δραστηριότητες, σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά παράγει μέρος της τροφής που καταναλώνει.

Η τάση για τη δημιουργία λαχανόκηπων στο σπίτι έγινε πολύ ισχυρότερη από τότε που αρχίσαμε να ανησυχούμε για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.

Η απειλή των μεταλλαγμένων και ο φόβος για τα φυτοφάρμακα, μας δείχνουν ότι αξίζει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο για την περιποίηση ενός τέτοιου κήπου. Υπάρχουν βέβαια και πολλά πλεονεκτήματα που προκύπτουν απ’ αυτή την διαδικασία. Πρώτα απ’ όλα τα προϊόντα της οικιακής παραγωγής είναι πολύ πιο νόστιμα, κι αυτό γιατί κόβονται ώριμα. Αντίθετα, αυτά του εμπορίου, για να αντέξουν το στάδιο της μεταφοράς και της έκθεσης στα ράφια του σουπερμάρκετ, συλλέγονται άγουρα. Τα προϊόντα οικιακής παραγωγής καταναλώνονται αμέσως και δεν συντηρούνται στην ψύξη για αρκετές εβδομάδες, όπως συνήθως συμβαίνει. Έτσι, αποδίδουν στο ακέραιο τις βιταμίνες και όλα τα άλλα συστατικά τους, που τόσο πολύτιμα είναι για την υγεία μας. Υπάρχει φυσικά και η βαθιά ικανοποίηση που σίγουρα αισθανόμαστε όταν παράγουμε μόνοι μας ένα μέρος της τροφής μας, ενώ αποκτούμε ξανά μια υγιή σχέση με τη φύση και το ρυθμό των εποχών της. Επίσης, εκτονώνουμε το άγχος σκαλίζοντας και κλαδεύοντας, μαθαίνοντας και στα παιδιά μας την αξία και την χαρά της κηπουρικής.

Πολλοί θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα λαχανόκηπο στο σπίτι αλλά δεν το αποφασίζουμε γιατί φοβόμαστε ότι η βεβαρημένη ατμόσφαιρα της πόλης θα δηλητηριάσει τα προϊόντα μας. Από τότε όμως που κυκλοφόρησε η αμόλυβδη βενζίνη, ο κίνδυνος αυτός έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία απόσταση πενήντα μέτρων από τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους είναι αρκετή για να καλλιεργήσουμε με ασφάλεια τα προϊόντα της προτίμησής μας.

Βασικοί κανόνες

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να σεβαστούμε, αν θέλουμε να στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειές μας, είναι λίγοι, ακόμα κι αν δε διαθέτουμε καμία σχετική εμπειρία.

• Η θέση που θα εγκαταστήσουμε τον λαχανόκηπο μας: πρέπει να προφυλάσσεται από ισχυρούς ανέμους και να λούζεται πολλές ώρες την ημέρα από το φως του ηλίου.
• Το χώμα πρέπει να είναι γόνιμο και να στραγγίζει καλά. Ακόμα όμως και αν πρόκειται για αργιλόχωμα, μπορούμε πάντα να το βελτιώσουμε, προσθέτοντας φυλλόχωμα και κοπριά ή κομπόστ.
• Το πότισμα θέλει λίγη προσοχή, καθώς δεν έχουν όλα τα λαχανικά τις ίδιες απαιτήσεις σε νερό.
• Οι σπόροι είναι ένα σημαντικό θέμα. Στο φυτώριο απ’ όπου θα προμηθευτούμε τους σπόρους ή τα έτοιμα φυτά, μπορούμε να μάθουμε ποιες από τις αγαπημένες μας τροφές μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή που μένουμε. Αξίζει τον κόπο να ψάξουμε για σπόρους από ντόπιες ποικιλίες ή να αγοράσουμε σπόρους βιολογικής γεωργίας από τα ειδικά μαγαζιά, ώστε να αποφύγουμε τα υβρίδια. Φυτεύουμε τους σπόρους σε γλαστράκια τύρφης ή σε σπορείο την κατάλληλη εποχή και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο φακελάκι τους. Φροντίζουμε ώστε το χώμα τους να είναι πάντοτε νοτισμένο – όταν πια βλαστήσουν, ένα πότισμα την ημέρα είναι συνήθως αρκετό.
• Οι ποσότητες που χρειαζόμαστε πρέπει να υπολογιστούν από την αρχή. Για παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια δεν χρειάζεται πάνω από δώδεκα ντοματιές και δέκα αγγουριές για να καλύψει τις καλοκαιρινές ανάγκες της σε αυτά τα λαχανικά. Πάντως, πρέπει πάντα να φυτεύουμε μιάμιση φορά παραπάνω σπόρο απ’ όσο υπολογίσαμε, για να αντισταθμίσουμε τις πιθανές απώλειες που θα προκύψουν.
• Η μεταφύτευση των φυτών σε ζαρντινιέρες, γλάστρες ή στο χώμα του κήπου, εξαρτάται κυρίως από τις διαστάσεις που τελικά θα λάβουν οι ποικιλίες μας. Εκεί που προμηθευτήκαμε τους σπόρους ή τα νεαρά φυτά θα ξέρουν να μας συμβουλέψουν σχετικά.
• Η συγκαλλιέργεια βασίζεται στις προτιμήσεις που εμφανίζουν τα διάφορα φυτά όσον αφορά τα γειτονικά τους. Οι ντοματιές, για παράδειγμα, ευνοούνται όταν γειτνιάζουν με τα καρότα και το σέλινο, αλλά δεν αντέχουν την παρέα της πατάτας. Η αγγουριά πάλι, «τρελαίνεται» για την μπιζελιά και το κρεμμύδι, αλλά δεν αναπτύσσεται καλά κοντά στα ραπανάκια.
• Η λίπανση δεν είναι δύσκολη, γιατί οι ανάγκες των περισσότερων φυτών σε τροφή είναι γνωστές και στην αγορά κυκλοφορούν πλέον πολλά και αξιόπιστα λιπάσματα, εκτός από τη δοκιμασμένη συνταγή της χωνεμένης κοπριάς.
• Οι εχθροί των φυτών μας μπορούν να καταπολεμηθούν με φυσικό και αβλαβή τρόπο: Ξυπνάμε μια-δυο πολύ νωρίς ή βγαίνουμε τη νύχτα μ’ ένα φακό και μαζεύουμε με τα χέρια τα αδηφάγα σαλιγκάρια. Παρασκευάζουμε ζωμούς από βότανα σαν την αψιθιά ή την τσουκνίδα, για να διατηρήσουμε σε χαμηλά επίπεδα την προσβολή από τη μελίγκρα, τα ακάρεα και τον τετράνυχο.
• Χρήσιμες οδηγίες σχετικά με όλα τα παραπάνω θα βρούμε στα βιβλία και στους πρακτικούς οδηγούς για τη βιολογική καλλιέργεια που κυκλοφορούν σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
• Συμβουλές: Το κλάδεμα και την προστασία του σπιθαμιαίου «αγροκτήματός» μας από τους χειμωνιάτικους παγετούς, δε θα δυσκολευθούμε επίσης καθόλου να τα μάθουμε. Αφού ξαφνιάσουμε τους οικείους και τους γνωστούς μας με τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες μας, θα αποφασίσουμε ότι είναι μάλλον καιρός να μετατρέψουμε σε λίπασμα όλες τις οργανικές ουσίες που προέρχονται από τον κήπο και την κουζίνα μας, και με το μείγμα που προκύπτει (κομπόστ) να χαρίσουμε στο χώμα υγεία και στα φυτά μας δύναμη. Ίσως επίσης να εξοικονομήσουμε τα χρήματα και τα ελάχιστα τετραγωνικά που χρειάζονται, για να εγκαταστήσουμε και ένα από τα μικρά οικιακά θερμοκήπια που κυκλοφορούν πλέον στην ελληνική αγορά, ώστε να παράγουμε λαχανικά αλλά ακόμη και εξωτικά φρούτα, ολόκληρο σχεδόν το χρόνο. Δεν είναι δύσκολο, πάλι, από την αρχή κιόλας να χτίσουμε με τούβλα ένα υπερυψωμένο παρτέρι για να κάνουμε όλες τις εργασίες στο ύψος των χεριών μας και να μην χρειάζεται να μένουμε για πολλή ώρα σκυφτοί, ιδιαίτερα αν δεν πρέπει να επιβαρύνουμε την μέση μας. Μπορεί πάλι, αργότερα, να αποφασίσουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και στο χώρο της «κτηνοτροφίας». Οι κότες (χωρίς κόκορα καλύτερα, γιατί μπορεί να ενοχλούνται οι περίοικοι) θεωρούνται από τα πιο εύκολα στην εκτροφή τους οικιακά ζώα.
• Το συμπέρασμα: Δε θα δυσκολευτούμε τελικά να βρούμε τη λύση σε ότι κι αν αντιμετωπίσουμε, με μόνους βοηθούς μας την εμπειρία που με τον καιρό θα αποκτήσουμε και την δημιουργική μας φαντασία. Ίσως χρειαστεί μόνο να πάρουμε ένα χεράκι βοήθειας από τα μέλη της οικογένειάς μας ή κάποιους φίλους με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για ότι τρέφει τη ζωή...

πηγη:valentine floral creations
...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ....ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ...ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ 'ΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ...ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ....
ΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΓΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ...ΚΙ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΧΕ....ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩ!!
(για τον γιο μου τον νικολα)
Άβαταρ μέλους
κυριακος αθανασιου
S.A.S Member
S.A.S Member
 
Δημοσιεύσεις: 5369
Εγγραφή: Δευτ Απρ 20, 2009 3:53 pm
Τοποθεσία: πευκι,στα βουνα της βορειας ευβοιας
Λάστιχα: simex 35/11.5/16
Suspension: μαμα...αχαχαχαχαχαχα
cb: Όχι
Aka: ψηλεας
Name: κυριακος αθανασιου

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό JOHNV6 » Τετ Ιουν 22, 2011 11:16 am

kfanis έγραψε:Όλα περίμενα να τα ακούσω.....
Αλλά οτι μετά τα roll cage, φυτεύεις και ραπανάκια..... ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ!! :mrgreen: :mrgreen:


Εδώ πέρασα προχθές απογευματινή ώρα για να δούμε κάτι στο αμάξι, και τον πέτυχα με ποδιά και σκαλιστίρη να ανακατεύει την ζαρτινιέρα και να βάζει ντομάτες!!!!!! άλλο επίπεδο ο ψηλός λέμε!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
το να είσαι γίδι και να μην ενοχλείς κανέναν, δεν με απασχολεί καθόλου!!!!!
το να προσπαθείς όμως να πείσεις και τους δίπλα σου ότι είναι και αυτοί γίδια για να μην αισθάνεσαι μόνος σου...
αυτό με τρελλαίνει!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
JOHNV6
S.A.S Member
S.A.S Member
 
Δημοσιεύσεις: 2817
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 15, 2008 10:55 am
Τοποθεσία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Λάστιχα: 35"
Διάσταση ελαστικών: maxxis trepador
Suspension: coilover
cb: Ναι
Aka: γιάφκαρχος-σιδεροτζαμάς!!!
Name: Γιάννης

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τετ Ιουν 22, 2011 12:47 pm

Ωραιος ψηλε αλλα η πραξη ειναι αλλιως :wink: :wink: :wink:
Εχει 6 ντοματιες,4 πιπεριες κερατα και 2 φλασκες,2 μελιτζανες τσακωνικες,4αγγουρακια μεγαλα και 2 μικρα,2 κολοκυθακια βασιλικο και δυοσμο
Αυτα καλυπτουν ανετα μια μεγαλη οικογενεια ολο το καλοκαιρι.Εμεις αν και δυο ατομα προς το παρων περυσι το καλοκαιρι που πρωτοξεκινησα να βαζω μποστανι τρωγαμε εμεις η οικογενεια του αδερφου μου και η γυρω γειτονια :lol: :lol: :lol: :lol:
Βεβαια η ποιοτητα σε γευση με αυτα που αγοραζουμε δεν εχει καμια μα καμια σχεση
Μερικες φωτο
Συνημμένα
DSCF0440.jpg
DSCF0440.jpg (105.03 KiB) 3275 προβολές
DSCF0441.jpg
DSCF0441.jpg (130.29 KiB) 3275 προβολές
DSCF0442.jpg
DSCF0442.jpg (137.48 KiB) 3275 προβολές
DSCF0443.jpg
DSCF0443.jpg (115.1 KiB) 3275 προβολές
DSCF0444.jpg
DSCF0444.jpg (106.96 KiB) 3275 προβολές
DSCF0445.jpg
DSCF0445.jpg (136.2 KiB) 3275 προβολές
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 4432
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 25, 2010 9:18 am
Τοποθεσία: Ισθμος Κορινθου
Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
cb: Όχι
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό char » Τετ Ιουν 22, 2011 12:57 pm

JOHNV6 έγραψε:Εδώ πέρασα προχθές απογευματινή ώρα για να δούμε κάτι στο αμάξι, και τον πέτυχα με ποδιά και σκαλιστίρη να ανακατεύει την ζαρτινιέρα και να βάζει ντομάτες!!!!!! άλλο επίπεδο ο ψηλός λέμε!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Αμ γιαυτό όποτε περνάω από το συνεργείο, τον βρίσκω να κολατσίζει ντοματούλες κι αγγουράκια...!!! :D
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

                  Comfucius
Άβαταρ μέλους
char
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 10653
Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2009 11:52 am
Τοποθεσία: Αθήνα
Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Τετ Ιουν 22, 2011 2:36 pm

char έγραψε:Αμ γιαυτό όποτε περνάω από το συνεργείο, τον βρίσκω να κολατσίζει ντοματούλες κι αγγουράκια...!!! :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: συνεχισε ψηλε,αστους να λενε!
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 10713
Εγγραφή: Δευτ Σεπ 08, 2008 3:23 pm
Τοποθεσία: ΛΟΥΤΡΑΚΙ/ΚΙΑΤΟ
cb: Όχι
Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό Ted23 » Τετ Ιουν 22, 2011 3:09 pm

απ'ολα εχει το μενου εδω κ χρονια κ ετσι ξερουμε τουλαχιστον τι τρωμε μιας κ ειναι απο τα χερακια μας!!!ενα μικρο δειγμα παρακατω..
χωραφι(1200 x 900).jpg
πατατουλες
χωραφι3(1200 x 900).jpg
φρουτοδεντρα
χωραφι2(1200 x 900).jpg
λαχανικα-ζαρζαβατικα
Άβαταρ μέλους
Ted23
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member
 
Δημοσιεύσεις: 1430
Εγγραφή: Τρί Ιουν 22, 2010 12:31 pm
Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ
Λάστιχα: MATADOR AT 205/70/15
Suspension: kyb + MUD
cb: Όχι
Aka: Πλανηταρχης
Name: Τεό

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τετ Ιουν 22, 2011 7:38 pm

kfanis έγραψε:Xρήστο τον βασιλικό..... για να ξεπικρίζουν οι μελιτζάνες;;;; :wink: :?:

Φανη το εχεις βλεπω :wink: :wink:
Ετσι ακριβως.
Τελικα βλεπω ασχολουμαστε αρκετοι :clap: :clap: :clap: :clap:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 4432
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 25, 2010 9:18 am
Τοποθεσία: Ισθμος Κορινθου
Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
cb: Όχι
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τετ Ιουν 22, 2011 10:13 pm

Ωραίο θεμα... :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 6870
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 21, 2010 11:36 am
Τοποθεσία: Βροντάδος ΧΙΟΣ
Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
cb: Όχι
Name: Γιώργος

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Τετ Ιουν 22, 2011 10:19 pm

κ.κ. Κυριάκο καλή ιδέα.....εδώ δεν εχω χώρο..αλλά στο χτήμα ο "μπαξές" είναι Α Εθνική. :wink:

χι-ψι όλα ντανιασμένα και φράχτης "πένα". :lol: :lol:
25_IMG_6834_1.jpg
25_IMG_6834_1.jpg (128.89 KiB) 3202 προβολές
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 6899
Εγγραφή: Πέμ Απρ 24, 2008 2:24 pm
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ
Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
cb: Ναι
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Πέμ Ιουν 23, 2011 2:47 am

Χρηστάρα τη μάντρα με τους τσιμεντόλιθους ποιός την έχτισε ? Να μου τον συστήσεις γιατί έχω πολλές δουλειές να κάνω στο σπίτι ... :mrgreen: :lol:
ZΗΡΕΙΑ
 

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Πέμ Ιουν 23, 2011 4:43 am

ZΗΡΕΙΑ έγραψε:Χρηστάρα τη μάντρα με τους τσιμεντόλιθους ποιός την έχτισε ? Να μου τον συστήσεις γιατί έχω πολλές δουλειές να κάνω στο σπίτι ... :mrgreen: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ειναι καμια 20αρια ετων απο τοτε που πηραμε τα οικοπεδα και οπως βλεπεις ετσι εμεινε :roll: :roll:
Αν δεν πεσει εγω παντως δεν την φτιαχνω :lol: :lol: :lol: :lol:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 4432
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 25, 2010 9:18 am
Τοποθεσία: Ισθμος Κορινθου
Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
cb: Όχι
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό KON.GV » Τετ Αύγ 10, 2011 9:27 pm

ο Κοντζιβόκηπος σήμερα στις 16 οο. :wink:
IMG_0735.jpg

IMG_0737.jpg
"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."
Άβαταρ μέλους
KON.GV
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 6899
Εγγραφή: Πέμ Απρ 24, 2008 2:24 pm
Τοποθεσία: ΙΛΙΟΝ
Λάστιχα: 235/85/16 caiman
Suspension: coil over 12"
cb: Ναι
Aka: Κοντζιβας η Μαντεμοκαμμένος
Name: Κωνσταντίνος

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Πέμ Αύγ 11, 2011 7:19 am

Μιά χαρά σε βρίσκω :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: καλοφάγωτα :D
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member
 
Δημοσιεύσεις: 27150
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 08, 2008 1:08 pm
Τοποθεσία: ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
cb: Όχι
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό ivan » Πέμ Αύγ 11, 2011 9:49 am

Μπράβο σε όλους τους αγρότες!
Φέτος έβαλα για πρώτη φορά σπόρους και ξεκίνησα τον κύκλο σποράς-φύτευσης-καρπού-διατήρισης σπόρου για την επόμενη χρονιά...
Να τονίσω ότι οι σπόροι είναι οι αρχικοί της χώρας μας (όχι υβρίδια) που μου τους πρόσφερε φίλος.
(περισσότερα για τους αρχικούς-ντόπιους σπόρους στον http://www.peliti.gr)
2011_05_31_5312.JPG
Αγρότης (από το σπορείο στο χώμα)
2011_06_26_5674.JPG
Η εξέλιξη...(τέλος ιουνίου)


Θα βάλω και φρέσκιες φωτογραφίες από τους ολόφρεσκους καρπούς...και δηλώνω ότι μπορώ (αν όλα πάνε καλά) να στείλω από τους φανταστικούς σπόρους που έχω (πεπόνι αργίτικο, κολοκύθα τζουμέρκων, καλαμπόκι ελασσόνας, καρπούζι μαύρο, ηλιόσποροι) σε όποιον θελήσει.
Άβαταρ μέλους
ivan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: Τετ Δεκ 24, 2008 10:00 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: MAD-Bilstein-ΚΥΒ
cb: Ναι
Name: Γιάννης

Re: καλλιεργεια ζαρζαβατικων στον κηπο σας

Δημοσίευσηαπό ivan » Παρ Αύγ 12, 2011 8:12 am

Και φρέσκιες φωτογραφίες από τη χθεσινή συγκομιδή των καρπών...
2011_07_09_6168.JPG
Η εξέλιξη
2011_07_09_6169.JPG
2011_07_27_7118.JPG
2011_07_27_7119.JPG
Ηλιοτρόπια
IMG_1778.JPG
Κολοκυθιά
IMG_1791.JPG
Καλαμπόκια
IMG_1785.JPG
Αγρότης
IMG_1820.JPG
Αγρότης συγκομιδή
IMG_1812.JPG
Ηλιόσποροι παραγωγή
IMG_1808.JPG
Καλαμπόκι παραγωγή
Άβαταρ μέλους
ivan
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member
 
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: Τετ Δεκ 24, 2008 10:00 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Λάστιχα: Yokohama G012
Suspension: MAD-Bilstein-ΚΥΒ
cb: Ναι
Name: Γιάννης

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Πέμ Μαρ 28, 2024 10:04 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Μαρ 28, 2024 7:09 am Καλημέρα σας.
Σταύρος 4x4 Πέμ Μαρ 28, 2024 7:08 am Καλημέρα
Tzivitzonis Τετ Μαρ 27, 2024 1:10 pm θα ρωτησω τον υιο :P
SIAL Τετ Μαρ 27, 2024 1:10 pm δεν έχει διήμερη άδεια ρε μάστορα?
Tzivitzonis Τετ Μαρ 27, 2024 1:07 pm Εγώ που θα ερθω Κυριακή πόσες έχω;
SIAL Τετ Μαρ 27, 2024 1:05 pm 9 και σήμερα!!!
SIAL Τετ Μαρ 27, 2024 1:01 pm Μερσύ μποκού!
SIAL Τετ Μαρ 27, 2024 1:01 pm αχαχαχαχα
SIAL Τετ Μαρ 27, 2024 1:00 pm Νουχρίτσααααααααααα
SIAL Τετ Μαρ 27, 2024 1:00 pm Καλημέρες! Λίγο θέαμα για όλους! viewtopic.php?f=66&t=37146&p=940582#p940582
arahova Τετ Μαρ 27, 2024 12:14 pm Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Μαρ 27, 2024 6:58 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Μαρ 26, 2024 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Μαρ 26, 2024 7:03 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Δευτ Μαρ 25, 2024 10:24 pm Φίλε Θανάση ΘανασηςΖ καλησπέρα.Για να μπορείς να συμμετέχεις στις συζητήσεις μας πρέπει να περάσεις από την ενότητα αυτή και αφού ανοίξεις ένα νέο θέμα να μας πεις δύο λόγια για σένα και το αυτοκίνητο σου από που μας γράφεις και να σε καλωσορίσουμε. Επίσης μπορείς να διαβάσεις θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τη λειτουργία του φόρουμ.
arahova Δευτ Μαρ 25, 2024 11:58 am Καλημέρα σε όλους, καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Μαρ 25, 2024 11:52 am Καλημερα σας Χρονια πολλα,καλη εβδομαδα.
antonis1627 Δευτ Μαρ 25, 2024 7:24 am Καλημέρα σας καλή εβδομάδα και Χρόνια Πολλά
arahova Κυρ Μαρ 24, 2024 11:39 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Κυρ Μαρ 24, 2024 7:32 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Μαρ 23, 2024 10:19 am Καλημέρα σε όλους και καλό 3ήμερο.
antonis1627 Σάβ Μαρ 23, 2024 7:29 am Καλημέρα σας.Καλό Σαββατοκύριακο και χρόνια πολλά.
Nikola Tenv Παρ Μαρ 22, 2024 9:19 pm καλησπέρα , καλό τριήμερο και καλές εξορμήσεις στους ...τυχερούς!
arahova Παρ Μαρ 22, 2024 11:38 am Καλημέρα σε όλους και καλό 4ήμερο.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες