suzuk_loukoum έγραψε:Παιδιά, από θέμα θορύβου και κατανάλωσης λόγω αντίστασης αέρα τι γίνεται; Ξέρει κανείς πόσο μπορεί να αλλάξουν αυτά;
αν δεν αλλαξεις διασταση ελαστικου και μεινεις κοντα σε μαμα διασταση δεν θα ειναι και τοσο αισθητες οι αλλαγες!εγω με μεταλλικους προφυλακτηρες και την αναρτηση που εχω και με μαντολαστιχα 2,5%μεγαλυτερα σε μεταβολη απο τα μαμα εχω ανεπαισθητη καταναλωση!
ενδεικτικα στην εξορμηση για Καλλιδρομο απο Ιλιον φορτωμενος με λασπολαστιχα και τρελη βροχη(πηγαιναμε και λιγο γρηγορα)εκαψα 20 ευρω βενζινη(μεχρι να γεμιζει πληρως το ρεζερβουαρ).το 3ημερο εκει με ολες τις βολτες φευγοντας γεμισα παλι το ρεζερβουαρ με 22ευρω.
πιο παλια στην εξορμηση στον Παρνωνα απο το Ιλιον παλι φουλαρισμενος μεχρι το τελευταιο χωριο που ειχε βενζιναδικο ξαναφουλαρισα με 14 ευρω.
γενικα οταν ταξιδευω μετραω τις γνωστες αποστασεις που κανω με το που βρισκεται ο δεικτης μου την καθε φορα.και πιο παλιᨨμαμα¨και τωρα λιγο πιο χωματινος καιω σχεδον τα ιδια!η καταναλωση εχει αυξηθει αλλα οχι και τοσο δραματικα!
με την calmini σαφως το τζηπ αποκτα λιγο πιο χωματικο χαρακτηρα αλλα αν δεν τοποθετησεις μεγαλυτερα ελαστικα δεν τρεχει τπτ.
με ελαστικα 205/80/16 η 215/80/15 σε 1,6 εκει ναι θα δεις διαφορα και θα κοψει και λιγο εως πολυ το τζηπ.
απο την αλλη ο πισω αξονας σηκωνεται μονο με μεγαλυτερα ελαστικα.οποτε μονοδρομος ειναι η αλλαγη μοτερ για το 1,6 η Κ/Π για τα 2λιτρα.

"Forgotten things remembered...
The tigers eat their young
The body stayed but inside the head...
The mind was on the run ..."